Bursa’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Yapıcıoğlu, ülke gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Gıda ürünlerindeki artışın vatandaşı canından bedirdiğini söyledi. 

AK Parti iktidarının tarım politikalarını gözden geçirmesi gerektiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, tarlasını eken, hayvancılık yapan maliyetlerdeki artışlardan dolayı üretim yapamadığını bankalara borçlandığını söyledi. Alım gücünün her geçen gün azaldığını ifade eden Yapıcıoğlu, asgari ücretten vergi alınmaması gerektiğini söyledi. Bursa'da esnaf ve iş adamlarının dertlerini dinlediğini belirten Yapıcıoğlu, yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşması için çaba göstereceklerini kaydetti.

‘SEÇİM BARAJI SIFIRLANSIN’

Seçim barajının sıfırlanmasını savunan ve mevcut sistemin siyasi partileri ittifak yapmaya ittiğini işaret eden Yapıcıoğlu, şunları söyledi: Türkiye’deki partilerin ittifaksız iktidar olma şansı yok. Biz seçim barajının sıfırlanması istiyoruz. Herkesin temsil hakkı olmasını savunuyoruz. Mevcut sistemin değişmesi gerekiyor. 2018 seçimlerinde herhangi bir ittifakta yer almadık. Kendi logomuzla, kendi adaylarımızla müstakil olarak seçimlere katıldık, baraj dolayısıyla Meclis'te temsil edilemedik. 2023 seçimlerinde herhangi bir ittifakta yer alır mıyız? İlkesel olarak eğer bizim ilkelerimize uygun bir ittifak olursa yer alabiliriz ama bu, seçim barajının haksız olduğu, adaletsiz olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Bizim şimdiden herhangi bir ittifaka angaje olma durumumuz yok" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi