2022 hasat sezonu öncesi Bursa'nın siyah incir üretimi ve ihracatıyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı ve karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunulduğu ‘Bursa Siyah İnciri Sezon Öncesi Değerlendirme Toplantısı' Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan'ın ev sahipliğinde yapıldı.

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Başkanı Özkan Kamiloğlu, ihracatçı firmaların yöneticileri, incir üreticileri ve kooperatiflerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, geçmiş yıllara ilişkin Bursa Siyah İnciri ihracatı değerlendirilirken, yeni sezon için de öngörülülerde bulunuldu.

“ÇOK HASSAS BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, Bursa genelinde üreticilerin daha fazla bilinçlendirilmesinin altını çizerken, Bursa Siyah İnciri'nin ihracattaki rakamlarıyla şu ana kadar hem üreticiyi hem de ihracatçıyı sevindirdiğini, bu yıl da olumlu rakamlara ulaşmayı umduklarını söyledi. Tüm dünyada iklimin çok değiştiğini, bu değişikliklerden Bursa'nın da payını aldığına dikkat çeken Başkan Prof. Dr. Yazgan, herkesin dikkatli olması ve çok hassas davranması gereken bir dönemden geçtiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Yazgan, birlik olarak ise Bursa bölgesinin Siyah İnciri'ni ve üreticilerinin geleceğini korumakla görevli olduklarını belirtti.

“ÜRETİCİYİ KORUMALIYIZ”

UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, “Bursa'mızla özdeşleşmiş olan Bursa Siyah İnciri’ne hep birlikte sahip çıkmalıyız. UYMSİB olarak Bursa'yla özdeşleşmiş Siyah İnciri ve üreticilerini korumakla görevliyiz. Bu görev aynı zamanda hepimizin görevi” dedi.

Editör: Haber Merkezi