Gelecek nesillere daha çevreci ve sorumlu bir yaşam bırakmak amacıyla kurulduğu günden bu yana faaliyetlerine devam eden S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi’nin yer aldığı Yeşil Çevre Caddesi’nde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, “Çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak için organizasyonlarımızı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

‘VATANDAŞLARIMIZ BİLİNÇLENMELİ’

Gelecek kuşaklara aktarılabilecek en büyük mirasın temiz bir çevrede yaşam olduğunu kaydeden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, “Herkes, çevresini iyileştirmeye en yakın olduğu yerden başlamalı. Vatandaşlarımızın, çevre temizliği konusunda önlemler alması ve bu doğrultuda bilinçlenmesi gerekiyor. Yeşil Çevre Cadde’mizin temizliği noktasında Gürsu Belediyesi titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Biz de bu çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla çöp toplama etkinliğimizi yineledik. Yeşil Çevre çalışanlarının çevreci uygulamaları ile rol model oluyoruz. Alanında ilk olan tesisimiz ile çevre dostu çalışmaların baş aktörü olmayı sürdüreceğiz” dedi.

DOĞA DOSTU ÜRETİME KATKI

2006 yılından bu yana Kestel ve Gürsu ilçelerinde ve bölgedeki üç organize sanayi bölgesinde yer alan 390 fabrikanın evsel ve endüstriyel atık sularının arıtıldığı Yeşil Çevre’nin, Bursa’da çevresel performansları iyileştirdiğini de vurgulayan Aydın, “Sanayi şehri Bursa’mızın doğasını korumada önemli bir görev üstlenen tesisimiz, sanayicinin doğa dostu üretimini destekliyor. Sürdürülebilir bir dünyaya ulaşmak için toplumumuz, su kaynaklarını ve çevreyi akılcı ve sorumlu bir şekilde kullanmalı. Bireysel olarak da su tüketim hızımızı azaltarak, çevresel faktörleri olumsuz etkileyecek davranışlardan uzak durmalıyız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi