Pandemi nedeniyle ertelenen S.S Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi Olağan Genel Kurul toplantıları Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’a, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Burkay ile birlikte Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri, Kooperatif ortakları katıldı.

‘YEŞİL MUTABAKAT’LA YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ’

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi’nin Türkiye’de başka bir örneğinin olmadığını vurgulayan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Bursa’nın doğusundaki 3 ana sanayi bölgesi ile birlikte bu bölgedeki konutların endüstriyel ve evsel atıklarının arıtıldığı tesisimiz, 23 yıldır Bursa Ovası'nın korunması adına üstlendiği önemli misyonu başarı ile sürdürüyor. Tesisimiz daha temiz bir gelecek ve daha temiz bir Bursa için hizmet vermeye devam ederken, Türkiye’nin üretimin üssü olan şehirlerden birisi olan Bursa’da değerli bir görevi de yerine getiriyor. Yeşil Çevre aynı zamanda bölgedeki sanayicilerimize ciddi anlamda maliyet avantajı sağladı. Bizim bu kooperatifteki en önemli projemiz ise Yeşil Mutabakat ile zorunlu kılınacak belgeleri kazanabilecek şartları bölgedeki sanayicilerimize sunabilmek. Yeşil Mutabakat ile birlikte Yeşil Çevre’nin çok daha önemli projeler üreteceği bir döneme giriyoruz. Bu kooperatifin Bursa’daki en güçlü yapı haline gelmesi, ortaklarının desteğiyle olacak. Bu sayede Yeşil Çevre, bölgedeki yatırımcıların en büyük gücü haline gelecek” dedi.

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın ise Yeşil Çevre’nin örnek çalışmalarıyla Bursa’ya hizmet etmeye devam edeceğini dile getirerek Genel Kurul’da alınan kararların hayırlara vesile olmasını diledi.

YÖNETİM VE DENETİM KURULU

Genel Kurul’da 2019-2020 Yönetim Kurulu çalışma raporları sunularak gündem maddeleri karara bağlandı. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi Yönetim Kurulu’nda Bursa Valisi Yakup Canbolat, İbrahim Burkay, Güngör Gülenç, Arif Demirören, Necip Ersudaş, Cemil Vardar, Orhan Serbest, Alaettin Dağlı ve Remzi Batmaz yer alırken; Denetim Kurulu ise Osman Elibol, Ali Ay ve Ali Sınıksaran’dan oluştu. Bu arada orman yangınları ile mücadelenin sürdüğü bir dönemde gerçekleştirilen toplantının sonunda tüm katılımcılara, yeşil seferberlik kapsamında fıstık çamı fidanı takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi