Bursa'nın 600 yıllık geçmişe sahip olan Yıldırım Bayezid Külliyesi, uyuşturucu ve alkol kullananların mekanına dönüştü. Cami’de görev yapan imam ve müezzinlerin yaşananlara duyarsız kalması, cemaati bilinçlendirmemeleri ecdadın kemiklerini sızlatıyor.

Saadet Partisi Yıldırım Mahalle Başkan Yardımcısı Hüseyin Çil, külliye çevresinin görevliler tarafından temizlenmesine rağmen, her gece alkol ve uyuşturucu kullananlar tarafından içler acısı bir hale dönüştürüldüğünü belirterek, “UNESCO Dünya mirası listesine giren Yıldırım Bayezid Camii ve Külliye çevresi uyuşturucu kullananların mekanı haline geldi” dedi.

“ECDADIN KEMİKLERİ SIZLIYOR”

Duyarlı bazı mahalle sakinleri ecdadın eserinin etrafının alkol kullananların mekanı haline gelmesine tepki göstererek, “Külliye uyuşturucu mekanı haline geldi, artık önüne geçemiyoruz. Şikayetler işe yaramıyor. Yıldırım ilçesi uyuşturucu ile anılan bir kente dönüşmesi utanç verici. UNESCO dünya mirası olarak ilan edilen Yıldırım Bayezid Camii’ne yöneticilerimiz böyle mi sahip çıkacaklar? Ecdadımızın kemikleri sızlıyor” şeklinde ifadeler kullandılar.

Temizlik görevlileri her gün cami çevresinde çuval çuval boş alkol şişesi topluyor.

Editör: Haber Merkezi