Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin organize ettiği ve ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ kapsamında Almanya’nın değişik şehirlerine vize gerektirmeyen hizmet pasaportu/gri pasaportla giden 43 kişinin geri dönmemesi, kirli ilişkileri de ortaya çıkarmaya başladı. Geçtiğimiz Şubat ayında görevden alınmasıyla ilgili Bursa kamuoyunda tartışılmaya devam eden, Yıldırım Belediye’sinde basından sorumlu başkan yardımcısı olan Ali Mollasalih’in, medya ile olan ilişkilerini akla getirdi.

 Geçtiğimiz Şubat ayında görevden alınan Yıldırım Beleidye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih

Yıldırım Beleidye Başkanı Oktay Yılmaz, Mollasalih'i neden görevden aldığına hala bir açıklık getirmedi.

Hatırlanacağı gibi, Yıldırım Beleidyesi'nde yaşanan hizmet pasaportu skandalını Bursa Valisi Yakup Canbolat ortaya çıkarmış, düzenlenmesi planlanan  gezi iptal edilmişti. Öte yandan, Haber Türk yazarı Sevilay Yılman yazısında, hizmet pasaportuyla 1000’in üzerinde kişinin yurt dışına çıkarıldığı bilgisine ulaştığını yazdı. Yılman, Bir yetkili; “İçişleri Bakanlığı soruşturmayı sürdürürken, kazdıkça olayın vahametini görüyor ve incelemeyi derinleştirecek” dediğini aktardı.

İşte Sevilay Yılman’ın o yazısı:

Zaten tahmin etmiştim haberi araştırırken sistemin açığını bulup belediye aracılığı ile yapılan insan kaçakçılığında tek adresin Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi olmadığını…

Yanılmamışım…

Bugün kaleme almış olduğum; “Belediye eliyle insan kaçakçılığı mı gerçekleşti?” başlıklı yazım üzerine tarafıma aktarılan belge ve bilgileri de sıcağı sıcağına paylaşmak istedim değerli okurlarım.

Şu an elimde var olan belgeler Tokat/Erbaa, Van/Tuşba, Elazığ/Arıcak, Elazığ/Üçocak ve Bursa/ Yıldırım belediyelerinde Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile aynı yöntemle Almanya’nın değişik şehirlerine vize gerektirmeyen hizmet pasaportu/gri pasaportla yüzlerce insanın Avrupa’ya kaçırıldığını ispatlıyor.

Kaynaklarım; “Çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek” başlığı adı altında hayata geçirilen bu skandal organizasyonun boyutlarının sanılandan ya da bilinenden çok daha fazla olduğunu ve bu yolla da bugüne kadar 1000’in üzerinde insanın yurt dışına çıkarıldığını öne sürüyor.

Yazının devamını aşağıdaki lingten okuyabilirsiniz:

https://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/3038578-skandalin-boyutlari-cok-daha-buyuk

Editör: Haber Merkezi