Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi olmak üzere birçok belediyede makam sahipleri değişti. Göreve gelen isimler, kucaklarında daha evvel basılmış binlerce ton afişle karşılaştı. Borç batağındaki belediyelerin dar bütçelerinden bastırılan afişler ve dökümanlar adeta çöp oldu.

Bilal Kayaaltı

Hatta Osmangazi Belediyesi eski başkanı Mustafa Dündar'ın, sonradan mahalle olan belde ve köylere kendi resimli tabela taktırması henüz unutulmadı.

VATANDAŞ KİBRE KAPILANLARA DERS VERDİ

Bursa'da tartıştığı arkadaşına kurşun yağdırdı! Bursa'da tartıştığı arkadaşına kurşun yağdırdı!

Göreve gelen yeni başkanların bu tür konularda duyarlı olmasını isteyen seçmenler; "Ekonominin durumunu anlatmaya gerek yok. Belediye başkanları, resimli afişlerle, icraatlarını anlatma derdine düşmesinler. Yeter ki onlar icraat yapsınlar. Bu halk, 31 Mart'ta kibre kapılanlara nasıl ders verdiyse belediye bütçelerini israf edenleri de zamanı geldiğinde cezalandırır. Eski başkanlardaki kibir hastalığı, mahallelerin girişine fotoğraflı 'hoşgeldiniz' tabelalarına kadar işe ileriye götürdü. Eeee şimdi başkan değişti, tabelalar sökülüyor, inşallah yerlerine yeni başkanın resmi yerine sadece kurumun adı yazılır. Yapılan hizmetleri, başkan kendi cebinden yapmıyor ama ismini yazmasını biliyor. Yapılan hizmetlerin tabi ki tanıtımı yapılsın, ama bireysel değil kurumlar yapılsın. Osmangazi Belediyesi veyahut Büyükşehir belediyesi yazılabilir. Ama her gelen gururunu okşarcasına her yere ismini yazıyor. Bu israfın önüne geçilmeli" görüşünü dile getiriyorlar.

Editör: Bilal Kayaaltı