Bursa'da Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyelerine destek vermek için bir araya gelen grup Görükle Spor Parkı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Polis ekipleri gruba müdahale ederek 17 kişiyi gözaltına alındıktan sonra, Bursa Şehir Hastanesi'ndeki kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğüne getirilmişti.

ÖĞRENCİLERE DESTEK VERDİLER

Yaşanan bu gelişmenin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Bursa Kadın Meclisi Temsilcisi Ecem Demirkol ve gözaltına alınanların aileleri Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasıyla öğrencilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

FIRAT YILMAZ’DAN SEVİNDİREN PAYLAŞIM

Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde öğrencilere destek bekleyişlerini sürdüren CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, sosyal medya hesabından sevindiren bir paylaşımda bulunarak, öğrencilerin sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakılacağı notunu yazdı:

“BİLGİLENDİRME Bugün Görükle Spor Parkında Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerine destek vermek için toplanan gençlerden gözaltına alınan 17 kişinin emniyetteki ifade verme işlemleri devam ediyor. İl Emniyet Müdür Yardımcımızın yaptığı açıklamaya göre; ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından (yaklaşık olarak 1 saat sonra) kardeşlerimiz sağlık kontrolünden geçirilerek serbest bırakılacak ve evlerine dönecekler. Bu süreçte itidalli davranan herkese teşekkür ediyoruz.”

An itibariyle, gözaltına alınan öğrenciler, sağlık kontrolünden geçirilmeye başlandı.

Editör: Haber Merkezi