Bursa’da bir kasap,  vatandaşı hazır kıyma almaması için uyardı. Kırmızı et fiyatlarındaki durdurulamaz artıştan dolayı hileli yöntemler arttı. Kıymaya, dana eti dışında tavuk kemiği, taşlığı, dana akciğeri, kulak karıştırılarak satışa sunulduğunu iddia etti.

MUTFAĞA SOKMAYIN

İsminin açıklanmasını istemeyen kasap, Bursa’daki bazı et marketlerin vatandaşa ucuz kıyma adı altında, içinde tavuk kemiği, taşlığı, atık iç yağ, dana akciğerinde elde edilmiş ürün satıldığını söyledi. Halkın fiyatı düşük olduğu için çekilmiş kıymaya rağbet etmemesini, parça etin kıyma makinasında çekildiğini görerek satın alması uyarısında bulundu. Kasap ayrıca, ucuza satılan lahmacun, kıymalı pide, etli ve kıymalı yemekleri tercih etmemelerini,  salam ve sosis gibi ürünleri ise mutfaklarına  sokmamalarını isterken, yetkililerin hazır kıyma satan firmaları acilen denetlemesine dikkat çekti. 

KOKMUŞ KOYUN VE DANA ETİ

Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz hafta Osmangazi ilçesine bağlı Çekirge Mahallesi’nde bir site bahçesinde 1,5 ton kokmuş koyun ve dana eti ele geçirilmiş. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce, kaçak etlerin parçalanmasının yapıldığı ve depolandığı yerin sahibine, ruhsatsız faaliyet gösterdiği için 150 bin lira ceza uygulamıştı. Firma sahibinin, baskında önce sağlıksız koşullarda etleri restoran ve lokantalara sattığı belirtildi.

GECE DÖNERCİLERİNE DİKKAT

Aralarında Bursa'da var, uyuşturucu şebekelerine operasyon Aralarında Bursa'da var, uyuşturucu şebekelerine operasyon

Yemek sektöründe kayıt dışı ekonominin sektörü olumsuz etkilediğine hatırlatan Bursa Yemek Sanayicileri Dernek Başkanı Coşkun Dönmez ise,  özellikle "gece döneri", "geve pilavı" gibi farklı isimlerle ortaya çıkan ürünlerde yeterli denetimin olmadığını belirmişti. Gece dönercisi diye ortaya çıkan seyyar satıcıların  acilen denetlenmesi gerektiğini anımsatmıştı

Bazı gece dönercilerinin, yaprak döner diye vatandaşa  at, eşek ve domuz eti sattığı iddia ediliyor. 

Editör: Bilal Kayaaltı