İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve il yöneticileri olayın yaşandığı sokakta vatandaşlarla görüştüler ve yaptıkları açıklamada, “Evsiz kalanların mağduriyetleri neden giderilmiyor?” diye sordular.

Türkoğlu’nun Yönetim Kurulu adına yaptığı konu ile ilgili açıklama aynen şöyle:

“ Öncelikle ve hassaten belirtmek isterim ki, bugün buraya siyaset yapmak üzere gelmedik.

Asla böyle bir niyetimiz yok ve Allah da bize, milletin dertleri üzerinden ucuz politika üretmek nasip etmesin.

Bugün burada sizlerle hasbıhal etmeye, derdinizle dertlenmeye, sorunlarınızla hemhal olmaya geldik.

Bizim hangi partiden oluşumuzun inanın hiç bir önemi yok.

Yaşadığımız sorunlara hep birlikte çözüm aramak ve bulabilmenin; oyumuzu hangi partiye verdiğimizden veya verecek oluşumuzdan çok daha önemli olduğuna inanıyoruz.

Sonuçta hepimizin tek bir oy hakkı var ve sandık zamanı gidip hür irademizle kullanıyoruz. Hepsi o kadar.

Hatırlanacağı gibi Mollaarap Mahallesi’nde iki yıl önce, bir inşaat sahasında yaşanan heyelan nedeniyle 90 ev oturulamaz hale gelmiş, yaklaşık 500 vatandaşımız yersiz yurtsuz kalmıştı.

Allah beterinden saklasın ve bu tür doğal afetleri bir daha yaşatmasın.

O tarihten bu yana Yıldırım Belediyesi’nin kira yardımı ile ayakta durmaya çalışan vatandaşlarımız, kendilerine verilen, kısa zamanda yeniden evlerine kavuşacakları sözlerinin yerine getirilmesini bekleyip duruyorlar.

Her konuda olduğu gibi ne yazık ki bu hadisede de, akılları kurcalayan sorular gündeme geliyor ve mağdur insanlarımızın adeta midesini bulandıran iddialar konuşuluyor.

İDDİALAR CEVAP BEKLİYOR

TÜRGEV’e ait olduğu söylenen yurt inşaatı sırasında yaşanan toprak kaymasından doğan mağduriyetten de bir rant devşirilmeye çalışılmasına yönelik iddialar maalesef ayyuka çıkmış durumda.

Bu nedenle de o günden bugüne olan gelişmeler herkese, ‘Yok artık, bu kadar vicdansızlık da olmaz’ dedirtse de, yaşanan manidar söylentiler, kafalarda bir dizi ‘Acaba?’ sorusunu ister istemez beraberinde getiriyor.

Sözgelimi şöyle sormak artık şart oldu:

-Uzmanların, 3-4 ay içinde bitirilebileceğini söylediği zemin etüd çalışmaları bölgede tam 2 yıldır neden sonuçlandırılmadı?

-Buradaki ruhsat, plan, uygulama ve imar çalışmaları meclis kararlarıyla durmuşken, YILDIRIM Belediyesi’nin vatandaşların mülkiyetlerini apar topar satın almaya başlamasının anlamı nedir?

-Henüz jeolojik etüt çalışmaları devam ederken ve de imar durumunun ne olacağı belli değilken, satın alınan mülkiyetlerin rayiç bedelleri ve fiyatlandırması hangi kriterlere göre yapılmıştır?

-Adeta alelacele yapılan satın almalar ile yapılmak istenen nedir?

-Satın almaların piyasa fiyatlarının altında olduğu ve zaten mağdur olan insanlara, ikna olmadıkları andan itibaren, yerlerini satmaları için baskı yapıldığı doğru mudur?

-Yılan hikayesine dönen zemin etüt çalışmaları, acaba satın almalar bitirildikten sonra mı sonuçlanacaktır? Bunun için mi özellikle uzatılmaktadır?

-Hak sahiplerinin yerleri, mülkiyetleri belediyeye ya da belediye eliyle başkalarına geçtikten sonra mı imara açılacaktır?

-Bölgedeki toprak kaymasının müsebbibi olan yurt inşaatının TÜRGEV’e ait olmasının bu gecikmede payı var mıdır?

-Satın alınan yerlerin daha sonra belediye eliyle, TÜRGEV’e veya ona benzer yandaş vakıf, dernek veya kişilere devredileceği iddiaları doğru mudur?

VATANDAŞIN CANI

DAHA FAZLA YANMASIN

İYİ Parti Bursa Teşkilatları olarak vatandaşlarımızın daha fazla mağdur edilmemesi adına buradan yetkililere sesleniyoruz:

Bugüne kadar on kere bitirilmesi gereken zemin etüt çalışmalarını bir an önce bitirip, bölgeyle ilgili raporları derhal düzenleyin.

Bununla birlikte de imar planını tamamlayın. Şayet bölge rekreasyon alanı veya yeşil alan olacaksa, buna göre satın alma yerine, kamulaştırma yapın, yok eğer imara açılacaksa, hak sahiplerine kendi yerlerinden yer verin.

Bu sizin, mağdur vatandaşa karşı yerine getirmeniz gereken hem vicdani, hem de ahlaki görevinizdir.

Kısacası yerine getirmeniz gereken insani hizmet yükümlülüğünüzü yerine getirin ve zaten başlarını sokacak evlerini yitirdikleri için yürekleri yanan insanlarımızın canlarını daha fazla yakmayın. Bu konunun ısrarla takipçisi olacağız” şeklinde ifadeler kullandı.

Editör: Haber Merkezi