Tarihi seçime saatler kala Kemal Kılıçdaroğlu’nun pankartlarını Osmangazi ilçesindeki Hisar surlarına asan gençler, polis tarafından gözaltına alındı.

Özkan: SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişlerini asmaya çalışan beş kişinin gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi: “Kendilerini ziyaret ettik. İfadelerin alınmasından sonra serbest bırakılacakları söylendi. Biz işlemleri takip ediyoruz. Yapılan işlem seçim kurulunun yetkisinde olmasına rağmen, biz usulsüz olduğuna inanıyoruz. Bununla ilgili beyanımızda bulunacağız. Şikayetimizi yapacağız ama şimdilik arkadaşlarımızın ifade alması sonrası salınmasını bekliyoruz. Daha sonra hukuken yapılacak işlemlere arkadaşlarımız salındıktan sonra bakacağız” dedi.

KAYIŞOĞLU: HERKES OYUNA SAHİP ÇIKSIN

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da süreci takip ettiğini  belirterek şöyle dedi: “Seçim sürecinin usulüne uygun bir şekilde hukuk uygun bir şekilde gerçekten huzur içerisinde sürdürülmesi için zaten Cumhuriyet Halk Parti olarak gereğini yapıyoruz, yapacağız. Bütün seçmenlere, yurttaşlarımız görevlerini yapmaları için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Aynı şekilde oy kullanma süreci tamamlandıktan sonra herkesin oyuna sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

YILMAZ: ADALET İSTEĞİMİZİ TEKRARLIYORUZ

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz da seçim sürecinde yaşanan adaletsizliklere işaret ederek şöyle konuştu: “Yaklaşık 1.5 aydır sahada olan örgütlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Arkadaşlarımız gözaltına alındı, işlemleri sürüyor. Ancak bugün baktığımızda pek çok adalet isteğimizi tekrar dile getiriyoruz. Madem ortak zeminde çalışma yapılacaksa herkese eşit şekilde davranılması gerekir. Size görüntüyü göstermek istiyorum. İznik Belediyesi bir kamu kuruluşudur. Bir Cumhurbaşkanı adayının posteri günlerdir durmaktadır. Buradan yetkililerin dikkatine sunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Gençler, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Editör: Bilal Kayaaltı