Bursa’da sosyal belediyeciliği  bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan projeleriyle hem ailelere destek oluyor hem de esnafın yüzünü güldürüyor. Aşevlerinden barınma evlerine, evde hasta ve yaşlı bakımından ihtiyaç sahiplerine ekonomik destek sunan Kart16 uygulamasına kadar çok geniş bir yelpazede sosyal hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde başlattığı esnafa destek uygulamalarını da ara vermeden sürdürüyor. Mahalle bakkalları ile başlatılan projeye hazır giyimcileri, ayakkabıcıları ve kırtasiyecileri de ekleyen Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde 50 bin öğrenciye eğitim destek çeki dağıttı. Geçen sene kişi başı 300 TL olan rakamı bu dönem 1000 TL’ye çıkaran Büyükşehir Belediyesi’nin bu desteği ile ilgili odaya kayıtlı kırtasiyeci esnafının kasasına da toplamda en az 50 milyon TL girmiş olacak. Proje kapsamında dağıtılan çekler, 24 Eylül Pazar gününe kadar kullanılabilecek.

BİSİAD Başkanı İdris Doğrul: Farkındalık projelerini hayata geçireceğiz BİSİAD Başkanı İdris Doğrul: Farkındalık projelerini hayata geçireceğiz

KATKI SAĞLADI

Eğitim destek çeklerini Büyükşehir Belediyesi’nden teslim alan aileler, kampanyaya katılan kırtasiyelere giderek ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. 17 ilçede yaklaşık 400 esnafın yararlandığı projeden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren kırtasiyeciler, destek çeklerinin hem ailelere nefes aldırdığını hem de esnafa katkı sunduğunu dile getirdi.

“BÜYÜK MARKETLER BİZLERE ZARAR VERDİ”

Nilüfer ilçesi Üçevler Mahallesi’ndeki Kerem Kırtasiye’nin sahibi Celal Yüksel, dağıtılan kartların esnafa ve vatandaşlara büyük fayda sağladığını söyledi. Şu ana kadar kendi dükkanında 1300’e yakın çek kullanıldığını belirten Yüksel, “Büyük marketler son 10 senede bizlere büyük zarar verdi. Bu verilen çekler bizlere can suyu oldu. Bu desteklerin devam etmesini istiyoruz. Dağıtılan kartlar için hem esnaf hem de vatandaş adına Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

KÜÇÜK ESNAF TERCİH EDİLDİ

Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi’ndeki Altay Kırtasiye sahibi Barış Altay ise bu hizmetin mahalle halkına ve küçük esnafa büyük fayda sağladığını söyledi. Bu çalışma sayesinde vatandaşın zincir marketler yerine küçük esnafı tercih ettiğini belirten Altay, “Bu projeyle öğrenciler de mutlu oldu. Daha önceden alamadıkları ihtiyaçlarını şimdi çekler sayesinde rahat bir şekilde alabildiler. Güzel hizmet dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı