Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Mehmet Fidan’ı siyasetle ilgilenen, bu şehrin talan edilmemesi için mücadele verenler tanır.

Fidan’ı, Bursa’ya zerre katkısı olmayan, ‘yaralı parmağa merhem sürmeyen’ Hakan Çavuşoğlu’nun seçim çalışmalarında yanından ayrılmamasının mükafatını, sağlıktan anlamasa da, o koltuğa oturtularak ödüllendirildiğini bilmeyen yok!

Tabi liyakat, işten anlamamak hiç önemli değil.  Yeter ki Alinur Aktaş’a rica edilsin, o canla başla eyvallah der!

Eyvallah dedi demesine de, sonra ne oldu?

Koskoca şehri sinekler istila etti. Düşünün şöyle, göz hekimi olmayan birinin, ‘doktorum ben’ diyerek, ameliyat ettiği kişiyi ‘kör’ etmesine benziyor.

***

Bursa’nın hangi semtine, ilçesine gitseniz sinek şikayetleri arşa yükselmiş durumda.

Evet, çevre konusundaki duyarsızlık maalesef utanç verici; piknik yaptığı yerde çöplerini bırakanlar, yere maske atanlar, çöpü çöp konteyneri yerine etrafa fırlatanlar var.

Manzara böyle olunca da sineklere gün doğuyor.

Ama Bursa’yı işgal eden sineklerle mücadele ediyoruz diyen Büyükşehir Belediyesi’nin ilaçlama araçları, kimi semtleri ilaçlasa da, ne hikmetse bu sinekler bir türlü ölmüyor!

Sinekleri öldüremeyen Büyükşehir, ‘uyarılarımızı dinlemediler, sakatatları toprağa gömmediler’ diyerek vatandaşı suçluyor.

Bizim evin civarını da sivri ve karasinekler basmıştı. Tuzpazarı’ndaki bir dükkandan aldığım ilaçla yaklaşık 700 metre kare alanı ilaçlamış, kısa süreli de olsa mücadeleyi kazanmıştık.

Tabi bizim aldığımız ilaçta alavere dalavere yoktu, sineklerin kanadından da tutmamıştık.

Gelin görün ki, Büyükşehir için çalışan sinekle mücadele araçlarının sıktığı ilaçlar, bırakın sinekleri öldürmeyi, tabiri caizse sinek milletinin çoğalmasına sebep oluyor!

***

Ölü taklidi yapmak yerine,

İkamet ettiği mahalleyi sinekler basan diş hekimi Tahsin Bulut’ta,  Büyükşehir Belediyesi’ne isyan etmiş, ‘bu ilaçlamayı adam gibi yapın’ demişti.

Tahsin Hoca sosyal medya hesabına yazdığı notlarda, ilaçta hile yapıldığını iddia etti. Tıpkı süte su karıştıran çok kıymetli tüccarlar gibi!

Bakın Tahsin Bulut, sinekle mücadeleye nasıl tepki göstermiş:

“Etraf karasinekten geçilmiyor. Ev içleri, ev dışı her yer karasinek. Oysa daha dün ilaçlama aracı sokağımızdan geçti.

Demek ki bir hile var ortada. Maliyetleri düşürmek için, ilaç sulandırılıyor veya etkisiz ilaç mı kullanılıyor?

Lütfen Bursa Büyükşehir Belediyesi, denetim görevini adam gibi yapsın.

Halkın taleplerine kulak tıkarsanız, halkın yaşam kalitesinin bozulmasına seyirci kalırsanız, vakti geldiğinde o da gereğini yapacaktır.”

Yapılan her haklı tepkiye, mazeret üretmeyi marifet sayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibi, Bursa’da ikamet edenleri canından bezdiren, ‘sineklere de mi huzur hakkı veriyorsunuz?

Allah aşkına ilacı kimden alıyorsunuz?

İlaca mı su katıyorsunuz, yoksa suya mı ilaç?

Alinur Aktaş, halkın taleplerine kulak tıkamayın. Bursa’yı sinekler istila etmiş, lütfen gereğini yapın.

Bu mücadele liyakatle yapılması gerekiyor.

Ama dikkat edin, bu sinekler İstanbul’da olduğu gibi bir de hastalık bulaştırma riski taşırsa artık altından nasıl kalkarsınız bilmiyorum!