Bursa İl Jandarma Komutanlığınca, 8 ay önce başlatılan takipli KOM faaliyeti çerçevesinde tefecilik, yağma, nitelikli dolandırıcılık, insan ticareti ve TCK-282 (Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama) suçlarını örgütlü olarak işledikleri iddia edilen 40 şüpheliye yönelik Bursa, İstanbul, Ankara ve Erzurum'da eş zamanlı olarak 57 ayrı adrese 450 jandarma personelinin katılımı ile şafak operasyonu düzenledi.

ÇOK SAYIDA ÇEK VE SENET ELE GEÇİRİLDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle evlerin yanı sıra 14 araçta da arama yapıldı. Operasyon neticesinde 34 şahıs gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan şahıslardan birinin kamu görevlisi olduğu, 1 şahsın cezaevinde tutuklu olduğu, 5 şahsı yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Şahısların ev, iş yeri ve kullandıkları araçlarda yapılan aramalarda ise 8 tabanca, 3 av tüfeği, 1 milyon 500 bin lira nakit para ve çok sayıda çek, senet, sim-kart, tapu ile usb bellek ele geçirildi.

MALİ BOYUT 6 MİLYAR LİRA

Operasyonun mali boyutunun 6 milyar lira olduğu, şahısların da suçtan elde edilen mal varlığına el konulacağı bildirildi. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği ek gözaltların olabileceği belirtildi.

Avukatları darp eden Bursaspor eski başkan Emin Adanur  tutuklandı Avukatları darp eden Bursaspor eski başkan Emin Adanur tutuklandı

Öte Yandan, Süleyman Soylu ile yakınlığı olduğu iddia edilen Ayhan Bor Kaplan, geçtiğimiz günlerde gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Kaplan'ın emniyet ifadelerinde uyuşturucu bağlantıları  ve kara ortaya çıkmıştı. 

Editör: Bilal Kayaaltı