Yaklaşık 5 yıl önceydi,

Bursa’nın marka ilçesi olarak tanıtılan Nilüfer’de,

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki arazide,

Siyasetçilerden, kent yöneticilerinden izin kopararak,

Çıkar odaklı dernekler ile kalitesiz yiyecekleri vatandaşa satılmasında sakınca görmeyen kazanç odaklı insanlar, kurdukları çadırda hijyenden uzak gıdaları önüne gelene gazlamışlardı!

Nasıl olsa denetleyenin olmadığı, göz yumulduğu,

Vatan- millet nutukları atan derneklerin oluşturduğu algılar ve bunlara prim veren belediyeler yüzünden böyle rezaletler Bursa’da ve farklı kentlerde yaşanmaya maalesef devam ediyor.

Yanı sıra,

Dükkan kirasını, elektrik faturasını ödemek için kredi çekecek duruma gelen esnaf, haksız rekabetten nasibini alıyor. Ticarethane sahiplerinin isyanını, feryadını da aidat almaktan başka bir işe yaramayan esnaf odaları duymuyor.

***

Böyle bir hatırlatma yaptıktan sonra,

Dün Bursa Gaziantepliler Dernek Başkanı Bilal Şengüloğlu, 6-9 Ekim tarihleri arasında Çarşamba Pazar alanında gerçekleştirecekleri Gaziantep’in lezzetleriyle ilgili bilgiler verdi.

Ve ekledi,

“Çıkar odaklı derneklerle, kazanç odaklı insanların bir araya geldiği, memleket günlerinin, hemşeri günlerinin yapıldığı, hijyenik ürünlerin olmadığı, vizyonsuzluklara, kalitesizliklere maalesef şahit oluyoruz. Bu işi kendi siyasi ikballeri için yapanlar var, Bursa’nın dışında da var. Biz bu kirliliğe son veriyoruz, tavizimiz yok. Esnafın kaliteli olmasına dikkat ettik, Gaziantep’in lezzetini damaklara yansıtanları topladık, seçtik. Gaziantepli hayallerin insanıdır, kaliteden ödün vermez.”

Şengüloğlu, evirmeden, kıvırmadan, çevirmeden hemşeri günleri adı altında birçok derneğin çıkar amaçlı işlere imza attıklarını ifade etti.

Bu derneklerle birlikte hareket eden çıkar amaçlı, halkı tiftikleyen insanlardan bahsetti.

Yapacakları organizasyona davet ettikleri esnafları tek tek seçtiklerini, Gaziantepli gibi davrananların, kalitesizliğe onay vermeyenlerin Yiyecek Şenliği’ne renk katacağını belirtti.

Tabi Çarşamba Pazar alanında Antep’in lezzetleri halka sunulurken, hijyenin nasıl muhafaza edileceği de ayrıca merak konusu.

Konumuza dönecek olursak,

Bilal Şengüloğlu’nun üstüne basa basa kaliteden asla taviz verilmeyeceğine dikkat çekmesi, “ince eledik, sık dokuduk” demesi, çıkar odaklı far faracıların iştihalarını kursaklarında bırakması için bu sözlerini her platformda, gittiği her yerde dillendirmesi gerekiyor.

Çünkü…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Sağlık Daire Başkanı yapıldıktan sonra, kendisine çıkar sağlayan, mezarlıklarda yolsuzluk yaptığı tespit edilen Mehmet Fidan’la ilgili bazı hemşeri derneklerinin bu kirlilikten ötürü açıklama yapmaları gerekirken, ölü taklidini kendilerine layık görmeleri, şehrimizde ezberlerin bozulmamasına yol açtığını da gözler önüne seriyor.

Türkiye’de Unesco’nun gastronomi listesine giren Gaziantep ve bu şehrin çocukları, kaliteli hayallerinin peşinde koşmaya devam etmek zorundalar.

Unutmadan bir müjdeyi de aktaralım,

Bilal Şengüloğlu, Bursa’nın lezzetlerini en kısa zamanda Gaziantep’te tanıtmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Ayrıca,

Kendilerine destek veren Bursa Valisi Yakup Canbolat’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.