Olay, Bursa’nın Nilüfer ilçesi Üçevler Mahallesi'nde meydana geldi.  Bir şahıs, market önünde duran Muhammet Tosun'a ait motosikleti gözüne kestirdi. Bir süre gözetleyen şüpheli, yoldan geçen insanlara aldırmadan motosikletin kilitlerini kırarak çaldı.

KISA SÜREDE YAKALANDI

Şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, çevrede yaptığı incelemelerde şüphelinin kimliğini kısa sürede tespit etti. Ekipler, dedektif gibi iz sürerek şüpheliyi yakalayarak emniyete getirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli H.S. (24) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca şüphelinin yaşından fazla suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Şüphelinin motosikleti çalma anı marketin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

HIRSIZA TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan hırsızlık olaylarının artmasına ve alın  teriyle aldığı motosikleti çalan şahsa tepki gösteren Muhammet Tosun, "Buraya arabamı park etmiştim, iş yerim de burada ve öğlen saatlerinde güpegündüz buradan insanlar geçiyorlar. Motorumu çok rahat bir şekilde çalmışlar. Biz emek veriyoruz, gecemizi gündüzümüze katıyoruz, çalışıyoruz. Ama biri beş dakikada gelip motorumu çalıyor. Ben taksitle aldığım motor için uğraşıyorum ama şimdi ikinci kez çalındı. İlk seferde polis arkadaşların sayesinde bulunmuştu, umarım bu kez de ortaya çıkar. Şu an 30 bin lira zararım var ve adam sadece beş dakikada benim emeğimi çöpe attı” dedi.

Ekipler yaptığı çalışmalarda çalınan motosikleti bularak sahibine teslim etti.

Editör: Bilal Kayaaltı