Sandık yaklaşıyor, muhalefetin adayları da, iktidarın adayları da vatandaştan oy istiyor.

Enflasyon ve beraberinde getirdiği hayat pahalılığı hepimizin malumu. Gıda fiyatları cebimizi de, elimizi de yakıyor.

Böyle bir tablo ortaya çıkınca, Cumhur İttifakı’nın vekil adayları daha çok performans harcıyorlar. Çünkü izah edilmesi gereken ekonomik sıkıntı nur topu gibi kucaklarında.

Diğer tarafta, 21 yıldır iktidar olan AK Parti’yi 14 Mayıs’ta sandıkta yenmek isteyenler, kendi pencerelerinden ciddi performans sergilediklerini iddia ediyorlar. Bursa’nın altını, üstüne getirdiklerini belirtiyorlar.

Gelin görün ki, memleketimizde yaşanan çirkinlikleri, bindirilmiş kıtaların büyülü, cicili bicili pof poflamalarından dolayı maalesef göremiyorlar!

***

Geçenlerde yazmıştım,

Osmangazi Metro İstasyonu civarında, Osmangazi Belediyesi’nin etrafında bedenlerini satan kadınları!

Yani aynı bölgede, vatandaşı ayaküzeri “engelli çocuklara yardım” adı altında dolandıran,  bu iş için de gençleri yevmiye karşılığı çirkinliğin içine iten şebeke.

Başka bir dram ise, giderek artan uyuşturucu belası.

Mesela muhalefet partilerinin adaylarının, parklarda, yeraltı geçitlerinde, terk edilmiş evlerde esrar, hap, metamfetamin denilen belanın pençesinde kıvranan, göz göre göre yok olan gençler varlığından haberleri var mı?  

Muhalefet, gelenekselleşen kıraathane, esnaf ziyaretinin yanı sıra, kentin farklı bölgelerinde, semtlerindeki bu üzüntü verici, kahredici hadiseleri de kamuoyuna duyurmalı.

Bu insanlara dokunmalı, böyle bir fırsatı kaçırmamalı!

Uyuşturucunun pençesindeki gençlerin tedavi merkezlerinde ‘Amatemlerde’ alı konulamaması yanlışını araştırmaları, çözüm önerileriyle parçalanan ailelere umut olmaları gerekiyor.

Kendilerine, ailelerine, çevresine zarar veren, gözümüzün önünde yok olanları hayata kazandırmak, toplumun imrendiği, kıskandığı bireyler olmaları için çırpınmak hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum.

***

Merak ediyorum, AK Parti’nin Bursa listelerinin en tepesindeki isimleri Mustafa Varank ve Efkan Ala’nın evlatları, uyuşturucu ablukasında kıvranmış olsalardı ne yaparlardı?

Seçim vesilesiyle kendisini Bursa’da görmeye başladığımız, hatta geçen hafta Haşim İşcan’da esnafı ziyaret ederken fark ettiğim MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’a, Osmangazi Belediyesi’nin etrafında dönen dolapları gösterebilirim. 

Aynı şekilde, CHP Bursa’nın ilk sırasındaki Prof. Dr. Kayıhan Pala, yukarıda işaret ettiği semtlerin nerede olduğunu biliyor mu? Metamfetaminin zombileştirdiği, saldırganlaştırdığı gençlere bugüne kadar dokundu mu?

Önce tarihin önünü kapatıyorlar diye basın açıklaması yapıp, sonra Ticaret Borsa binasının açılışına katılan İYİ Parti Bursa’nın ilk sıra adayı Selçuk Türkoğlu, madde bağımlılarının çırpınışlarına şahit olmuş mudur?

Hasan Toktaş, böyle mevzularla dertlenir mi?

Beyler ve bayan vekil adayları, şehrimizde uyuşturucu salgını olduğunun farkına varın.

Bazen programlarınızı aşırı dozda uyuşturucu alıp, kendinden geçenlere ayırın.

İştahınızı kaçırabilir ama

Acayip manzaralarla, çaresiz anne ve babalarla karşılaşacağınızı şimdiden garanti edebilirim.