Sürdürülebilir güvenli kan temini sağlayan Kızılay’ın kan stoklarının asgari seviyesinin altına inmesiyle birlikte, kırmızı alarm verildi. Bursa Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü’nde, Kızılay Kan Hizmetleri Bölge Müdürü Dr. Nihat Çakır ile bir araya gelen Başkan Tutanç kan bağışının ardından Bursa’da yaşayanlara çağrıda bulundu.

BURSA’DA YAŞAYANLARI BAĞIŞ NOKTALARINA DAVET EDİYORUM

Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bursa'da yaşayanlara yaptığı çağrıda, “Ulusal güvenli kan temin programından sorumlu tek kuruluş Kızılay. Ramazan aylarında geçtiğimiz yıllarda da kan bağışlarında rutin düşüşler yaşanıyordu ancak deprem bölgelerinden kan alınamamasıyla birlikte yaşanan düşüşler daha da arttı. Tüm bunlarla birlikte kana olan ihtiyacımızın artması sonucu, kan stoklarımız asgari seviyenin altına indi. 1 ünite kan 3 kişinin hayatını kurtarabilir. Bursalıları kan bağış noktalarımıza davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“DÜZENLİ KAN BAĞIŞI YAPMALIYIZ”

Ramazan ayında iftar ve sahur saatlerine göre Kızılay’ın mesailerini ayarladığını aktaran Başkan Tutanç, “Bursa’nın çeşitli noktalarında yer alan Kan Bağışı Merkezlerimiz, mobil gezici tırımız aracılığı ile Bursalılar kanlarını bağışlayabilir. 18-65 yaş arasındaki 50 kilogramın üzerindeki kriterlere uygun her sağlıklı  birey kan bağışında bulunabilir. www.kanver.org web sitemiz üzerinden vatandaşlarımız çalışma saatlerini, kendilerine en yakın lokasyondaki kan bağışı bilgilerine erişebilirler. Ayrıca randevu alarak randevularıyla istedikleri saatte vatandaşlarımız kan bağışını gerçekleştirebilir. Kan bağışının sürekli bir ihtiyaç olduğunu unutmadan düzenli olarak kan bağışı yapmalıyız. Toplumumuzun bu konuda duyarlılığını biliyoruz ve bu zorlu süreci birlikte aşacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BURSA KAN BAĞIŞI NOKTALARI

 

 

BURSA KAN BAĞIŞI MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

Adres : ORHAN MAH. İMARET SOK. NO:9/B OSMANGAZİ

Telefon: 0224 262 5518

 

BURSA DEMOKRASİ MEYDANI KAB

Adres : KÜSTÜ SK. NO.1 ŞEHREKÜSTÜ OSMANGAZİ

Telefon: 0224 262 5518

 

BURSA KENT MEYDANI KAB

Adres : KIBRIS ŞEHITLERI CAD. SANTRAL GARAJ OSMANGAZİ

Telefon: 0224 262 5518

 

GEMLİK 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI

Adres : DR. ZİYA KAYA BULVARI, DEMİRSUBAŞI, GEMLİK

Telefon: 0224 262 5518

 

İNEGÖL HEYKEL MEYDANI

Adres : PARK CADDESİ, HAMİDİYE MAH İNEGÖL

Telefon: 0224 262 5518

Editör: Bilal Kayaaltı