Hac ve umre vaadiyle vatandaşlar mağdur ediliyor. Bursa’nın Yıldırım İlçesi’nde ikamet eden Ahmet ve Zeycan Taşbilek çifti, 2021 yılında umre ziyaretine karar verdiklerini,  bir yakınlarının tavsiyesiyle Sertan Budak’ın sahibi olduğu Sahabe Tur’a müracaat ettikten sonra başlarına gelmeyen kalmadığını söylediler.  Taşbilek çifti, Sertan Budak ve oğlu Muhabbed  Budak’a pandemi öncesi bankaya yatırdıkları ve makbuz karşılığı verdikleri 5 bin 315 Euro’yu iki senedir geri alamadıklarını ifade ettiler.

“SÜREKLİ OYALIYORLAR, PARAMIZI ALAMIYORUZ”

Üzüntüden kalp rahatsızlığı geçiren ve damarlarına stent takılan Ahmet Taşbilek, Sertan ve oğlu Muhammed Budak’tan şikayetçi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi,  “2021 yılının Ocak ayında eşimle umreye gitmeye karar verdik. Bir yakınızın tavsiyesiyle Sertan Taşbilek’in sahibi olduğu Sahabe Tur’a, daha sonra ismi Nur Medine Tur’a gittik. Sertan Budak bize, 10 TL  fark verin  sizi hacca götüreyim teklifinde bulundu. Bizde sevindik, nasıl olacak bu iş diye sorduğumuzda, kontenjanla götüreceğini söyledi. Kabul ettik.  Bir kişinin toplam tutarı olan 5 bin 315 Euro’yu Muhabbet Budak’ın  banka hesabına, imza ve makbuz karşılığı verdim. Ardından pandemi girdi. Aradan bir ay falan geçtikten sonra kendilerini aradığımda bana paraları yatırdıklarını, pandemi girdiği için beklediklerini, pandemi bittikten sonra hacca gideceğimizi ifade ettiler” dedi.

“ÜZÜNTÜDEN HASTA OLDUM, KALBİME SİTENT TAKILDI”

Pandemi sürecinin üzerinde yaklaşık 6 ay geçtikten sonra Sertan Budak’a ve oğlu Muhabbed Budak’a verdikleri parayı geri istediklerini belirten Ahmet Taşbilek, sözlerine şöyle devam etti, “Pandeminin üzerinde 6 ay falan geçti biz paramızı geri istediğimiz de, Sertan Budak bizi sürekli oyaladı. Hac ve umre yasakları kalktıktan sonra da paramızı istemeye devam ettik ama geri alamadık. Bazen 15 gün sonra, bazen 1 ay sonra paramızı iade edeceklerini söylemelerine rağmen paramızı bu adamlardan alamıyoruz. Ben üzüntüden hastalandım, kalbimin damarları tıkanmış operasyon geçirdim, kalbime stent takıldı. 2022 bitti, 2023’ün Haziran ayına girmek üzereyiz hala biz paramızı geri alamıyoruz. Şu gün gel, bugün gel diyerek mağdur ediliyoruz. Allah, din, kitap diyen bu kişiler bizi resmen dolandırıldık, paramızı geri alamıyoruz. Davacı oldum, Bursa’daki savcılara sesleniyorum, sesimizi duysunlar, mağduriyetimiz sona ermesini istiyoruz.  Başkaları da dolandırılmaması için yetkililer ciddi adımlar atmaları gerekiyor.  Tursab yetkilileri de bu firmanın merdiven altı, kaçak olduğunu bana söylediler. Buradan herkese sesleniyorum, hac ve umreye gitmek isterken dolandırılmayın, Tursan üyesi firmalara müracaat edin” diye konuştu.  Ahmet Taşbilek, Sertan Budak’ın Nur Medine Tur firmasını karısının üzerine yaptığını da sözlerine ekledi.

“BİZİM PARAMIZLA ÇOCUKLARIN NASIL YEMEK YEDİRİYORLAR? 

Yaşadıkları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Zeycan Taşbilek ise, “Paramızla rezil oluyoruz, mağdur edildik. Eşimin sağlığı bozuldu. Böyle şey olur mu? Buradan Cumhurbaşkanmız Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ve Bursa Cumhuriyet savcısı sesimizi duysun. 2 yıl geçti, Sertan Budak bizi oyalıyor, şu gün vereceğim, bu hafta vereceğim, bugün git, yarın gel diyerek mağdur ediyor. Biz paramızı istiyoruz, her şey kayıt altında, makbuzlarda imzalar var. Ben bu yaşıma kadar bunlar kadar yalancı insan görmedim, bizi kandırdılar, bir başkasını kandırmasınlar. Dini kullanarak, Allah, Allah deyip nasıl böyle yapabiliyorlar?  Bizim paramızla evlatlarına, torunlarına nasıl yemek yedirebiliyorlar?  İnkar etmiyorlar ama paramızı da vermiyorlar. Yastığa başını koyup nasıl uyuyabiliyorlar? Yazıklar olsun, onlara inandık, güvendik ama asla güvenmemek gerekiyormuş” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Editör: Bilal Kayaaltı