Osmangazi Belediyesi'ne 600 metre uzaklıktaki Soğanlı Mahallesi'nde bulunan ve kentin şehir çöplüğünü andıran 500 bin kişinin yaşadığı Soğanlı, Alemdar, Sırameşeler ve Gaziakdemir Mahalleleri'nin geçiş noktasındaki Tabakhaneler Bölgesi Baltacı Sokak çöp yığınları ile doldu. Bir süre önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da ziyaret ettiği bölge, Kurum incelemelerde bulunmadan önce hummalı bir şekilde temizlenmişti. Dev alanda yeniden oluşan görüntüler Bursa’ya vizyon kaybettirmeye devam ediyor.

Haber Hüseyin Tüccar

‘BELEDİYELER DUYARSIZ’

Osmangazi ile Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede kiraya verilen işyerlerindeki geri dönüşüm toplayıcılarına duyarsız kaldığını söylediler. Esnafın ayrıştırdıkları atıkları etrafa atmasıyla çöp dağlarının oluştuğunu belirten vatandaşlar "Gece yaktıkları çöpler nedeniyle mahalle duman altında kalıyor pencerelerimizi açamıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu alanı ziyaret etmişti, kendisi gelmeden önce buraları temizlenmişti. Kendisine yaşadığımız sıkıntıları söylemek isterken, Alinur Aktaş bizleri hor görmeye çalışmıştı. Bursa’nın tarih ve turizm kenti olduğu algısını oluşturan Büyükşehir ve Osmangazi Belediyeleri, buradaki utancı görmüyorlar. Maalesef belediyelerde liyakatsizlik zirve yapmış duruma " diyerek duyarsızlığa tepki gösterdiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tabakhaneler bölgesini ziyaret etmiş, yapılacak projelerle ilgili bilgi almıştı.

‘FARELER SOKAKLARDA GEZİYOR, EVLERE GİRİYOR’

Pandemi döneminde çevreye yayılan farelerin insan sağılığını da tehdit ettiğini belirten bölge sakinleri, fiziki dönüşümün yaşanamadığı bölgede, yıkılan fabrika ve patlayan kanalizasyonlarda bulunan kedi büyüklüğünde farelerin sokaklarda gezdiğini, evlere girmeye devam ettiğini belirttiler.

Mahalle sakinleri, muhtarların belediye başkanlarına dalkavukluk yaptığını, bölgede yaşanan sorunları aktarmadıklarını belirttiler, çöplüğe dönen alana, kartondan tabela asarak çöp atanları ağır dille eledştirdiklerini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi