Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Namık Kemal Mahalle Muhtarı Necmettin Geniş, gönülleri fet etmeye, toplumun her kesimine örnek olacak çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Hz Peygamber'in ‘kıyametin kopacağını bilseniz fidan dikin’ sözünü kendisine düstur edinen Geniş, mahallesinin farklı bölgelerini fidanlarla donatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Namık Kemal spor tesislerine adı Bursa’yla anılan çınar, ıhlamur ve kestane fidanlarını semt sakinleriyle birlikte diken Geniş, muhtarlık ofisine komşu Şehit Üsteğmen Mesut Beyazıtlı ilkokul bahçesine okul müdürü Esra Genç ve okul aile birliği başkanı Bilgen Yıldırım’la birlikte ıhlamur fidanlarını toprakla buluşturdu. Geniş, mahallesinde farkındalık projeleri ortaya koyarak Bursa’ya örnek olmaya çalıştıklarını söyledi. 

‘DURUMDAN VAZİFE ÇIKARIYORUM’

Teke’den süt çıkaran bir anlayışa hareket ettiklerini belirten Necmettin Geniş, Bursa’ya faydalı olacak adımlar attıklarını belirterek,  “Ülkemizde geçtiğimiz yıl başlatılan 81 şehirde gerçekleştirilen fidan kampanyaları devam ediyor. Bizler, sözde değil özde insanlar olmak zorundayız. Dolayısıyla durumdan vazife çıkararak hareket etmeliyiz. Bursa’mız, ecdadın mirası, üzerinde titrediği bir şehirdir. Eskiden kentimizin her yanı çınar, kestane, ıhlamur ağaçları ile nefes alıyordu. O yüzen, şehrimize ‘yeşil Bursa’ deniyordu. Bizde, mahallemizde yaptığımız farkındalık projeleri ile örnek oluyoruz, semtimizin sokaklarına, boş alan ve meydanlarına Kasım ayından buyana fidan dikiyoruz. Boş alanları tespit ediyor, yeşillendiriyoruz. Buradan yola çıkarak, mahallemizin incisi Şehit Üsteğmen Mesut Beyazıtlı ilkokul bahçesine de okul müdür Esra Genç ve aile birlik başkanı Bilgen Yıldırım’la birlikte ıhlamur fidanı diktik, can suyunu verdik’ dedi. 

AKTAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ 

Namık Kemal Mahalle Muhtarı Necmettin Geniş, okul bahçesine diktikleri ıhlamur fidanı fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı, çalışmalarıyla ilgili olarak ta, “Ağaçlandırma çalışmalarına devam  Bugünde Şehit üsteğmen mesut Beyazıtlı ilk okul Müdüremiz Esra Genç  hanım ve okul Aile birliği başkanımız Bilgen Yıldırım  hanım ile birlikte okulumuzun   Bahçesine ıhlamur ağacı diktik  katkısı olan  Başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz” notunu yazdı. 

Editör: Haber Merkezi