Bursa'nın suyunu kirleten fabrikalara görülmemiş operasyon

Bursa’nın Nilüfer Çayı’nı atıklarını bırakan fabrikalara operasyon yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü çevre temizliği çalışmaları kapsamında, Nilüfer Çayı'na atık bırakan 155

Gündem 29.06.2025 13:28:00 0
Bursa

Denetleme yetersizliğini fırsat bilen bazı fabrikalar kaçak su sondajı yapması, atıklarını temizlemeden çevreye boşaltması, Bursa’nın akar sularını nefes alamaz hale getirdi. Rant için betonlaştırılan, yüksek katlı binaların ablukası altında olan kent, göz yumulduğu için adeta yaşanmaz hale getirildi.

Yıllardır Bursa’daki  tarım alanları ve şehir halkı için hayâti öneme sahip olan Nilüfer Çayı, özellikle yaz aylarında yaşanan su azalması nedeniyle kirliliği daha görünür hale getiriyordu. Ancak yapılan betonlama müdahalesi, çayın kimyasal atıklarla kirlenmesini engellemek açısından çevreciler tarafından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

KÖTÜ KOKU YAYILDI

Yapılan müdahale sonrası çaydaki su seviyesi doğal olarak düşerken, geride kalan yüzeyde daha önce fark edilmeyen karamsı atık tabakası ve toprak çatlakları dikkat çekti. Vatandaşlar bölgede yayılan kötü kokuya karşı şikâyetlerini dile getirirken, uzmanlar bu durumun geçici olduğunu ve uzun vadede suyun daha temiz akmasının beklendiğini ifade etti.

SU YÜZDE 50 ORANINDA AZALDI

Bölge sakini İlhan Düzen, bir yılı aşkın süredir Nilüfer Çayı'nda kirliliğe karşı mücadele verdiğini belirterek, 'Devlet Su İşleri düzenli olarak debi ölçümleri yapıyor. Şu anda suyun yüzde 50 oranında azaldığını gözlemliyoruz. Ancak atık tahliyelerinin engellenmesiyle birlikte çayın geleceği için önemli bir kazanım sağlanmış oldu. Bu çalışmalar devam ederse Nilüfer artık zehir değil, bereket taşıyacak' dedi.

ÇEVRE DUYARLILIĞI ŞART

Uzmanlar, kanal tahliyelerinin kapatılmasıyla birlikte tarım alanlarının da daha sağlıklı sulanabileceğini, çayın ekosisteminin zamanla iyileşeceğini vurguluyor. Yetkililer ise denetimlerin sürdüğünü ve çevreye duyarlı bir yaklaşımla hareket etmeye devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)

Muhtar söyledi, mahalleli pencerelerden eşlik etti

Bursa Büyükşehir'de bayram coşkusu

Feci kaza, minibüse çarpan motosiklet parçalandı!

Çanakkale'de hummalı hazırlık

Edirne'de korkutan manzara! Derin çatlaklar

Bursa Büyükşehir o caddeyi yeniledi

Kuyumcuyu soymaya gelmişlerdi ama başaramadılar

Polise rest çekti: Cezaevine girerim yine de aracımı vermem

Osmangazi'nin gönül sofrasında buluştular

Çanakkale ruhunu bir kere daha yaşadılar

'Gençler kolayı değil, zor işleri seçmeli'

Mustafa Bozbey'den Alinur Aktaş'a kanserli su tepkisi

Zabıta tüketicileri fahiş fiyatlara karşı uyardı

Bursa'daki kış okullarında sertifika heyecanı

Bursa'da tarım arazileri sular altında, çiftçiler sabırla bekliyor

Erkan Aydın'dan dikkat çeken mesaj

Vatandaşı rahatsız eden trafik magandalarına ceza yağdı

Mustafa Bozbey'i Abdal Meydanı'nda meşalelerle karşıladılar

İber Ortalı'nın vasiyeti Almanya'da yerine getirildi

Orkun Kökçü, Beşiktaş'ı sırtlıyor

Hikmet Karaman'ın yeni takımı belli oldu

Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan kritik galibiyet

Hüseyin Baş: Türkiye'nin kaynakları halkın refahı için kullanılmalı

Koyunlar can çekişerek öldü!

Marka Holding'e kara para operasyonu

Türkiye'nin en değerli ırkı, Merinoslar görücüye çıktı

Mustafa Bozbey: Halkın sorunlarına çözüm üretiyoruz

Ağzını, ellerini bantlayıp işkence yaptılar

Evde çıkan yangında yaşlı kadın can verdi

Pes artık, kadınların kıskançlık kavgası! Bıçakla yaralandı

Yükleniyor

loading