Lig’de alınan kötü sonuçlarla ilgili yönetimi istifaya davet edenlere tepki gösteren Bursaspor yönetiminin lideri Emin Adanur, İsmail Çokçalış ile ilgili medyaya yansıyan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Adanur, "Bursaspor'u bu durumlara ben düşürmedim, 30 yıldır bu kulübü bu hale getirenler neredeler?" 

İşte Adanur'un açıklamaları:

"Değerli Bursaspor camiası İsmail Çokçalış ile ilgili konuyu sizlere anlatmak istedik. Bu konuyu 26 Kasım 2021 tarihinde de anlatacaktık. Çünkü geçen sene ortalama ücretini dahi almamış ama bu yıl iyileştirme olmasına rağmen ve takıma herhangi bir katkısı olmamasına rağmen, ki yine de hakkıdır. Kulübümüze "paramın tamamın almak istiyorum" diye ihtar çekti. Biz de akabinde futbolcu arkadaşımızın parasını tamamını ödedik. Ve 26 Kasım 2021 tarihinde de kendince uydurduğu bazı sebepleri göstererek tek taraflı sözleşmesini feshetti.

“BABASIYLA KONUŞTUK”

26 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında biz bunu niye açıklamadık? Aslında ilk arkadaşlarımızla konuştuğumuzda herkesin fikri bunu açıklama yönündeydi. Kamuoyuna bunu açıklayalım futbolcumuz parasını ödemimize rağmen bize bu yanlış davranışını herkese söyleyelim. Biz şeffaflık sözüyle geldik bu en şeffaf olmamız gereken konu zaten. Akabinde ailesiyle görüştük. Bu yanlıştan vazgeçilmesi gerektiğini, bu şekilde Bursaspor Kulübü'nü maddi manevi zarara uğrayacağını babasıyla konuştuk. Başkan Gülgüler, İsmail Çokçalış'ın babasıyla görüştü. Camianın bu duruma tepki göstereceğine ve asla kabul etmeyeceğini kendisine defalarca beyan etti. Bu beyanlar doğrultusunda babasının da bize bir sözü oldu. "Biz Bursaspor'a para kazandırmadan hiçbir yere gitmeyeceğiz" şeklinde sözlü bir mutabakat oldu.

“ORTADA FUTBOLCUNUN REZİLLİĞİ SÖZKONUSU”

Biz 6 gün boyunca futbolcunun para kazandırarak gitmesi için bu süreci yönettik. 6 gün sonra bir haber çıktı ve olay bambaşka seyre doğru ilerledi. Ben insanları anlayamıyorum. Bundan 10 gün önce kulüp açıklama yapmış, "Oyuncumuz İsmail Çokçalış'ın parasının tamamı ödenmiştir" demiş. İnsan karalamak, insan suçlamak çok kolay. Oturduğun yerden yazı yazmak, süreç yönetmek çok kolay. Ama bu ekonomide Bursaspor'da bu olaylar hiç kolay değil. Bakıyorum insanlar, "30-40 yıllık Bursasporluyuz böyle bir şey görmedik diyor" eğer sen 30 yıllık Bursasporsan, Bursaspor'u bu duruma siz düşürdünüz. Bizim burada hiçbir rezilliğimiz yok. Biz oyuncunun parasının son kuruşuna kadar ödedik. Burada rezil bir durum varsa bu durum yönetimin değil, futbolcunun rezilliğidir. Çünkü burada yönetimin hiçbir suçu yoktur. Oynamayan futbolcunun bile parasını ödemiştir. Buna rağmen futbolcu hakkı olmayan bir fesih yapıyorsa bu bizim suçumuz değildir.

“KULÜBE DESTEK VERMEYENLER, BİZİ İSTİFAYA DAVET EDEMEZ”

Sürekli bizi istifaya davet eden, defolun gidin gibi kötü şeyler söyleyenlere sesleniyorum, Bursaspor'u bu duruma ben düşürmedim. 30 yıldır Bursaspor'un başında biz yokuz. Madem bu kadar kolaydı bu işler madem bu kadar güzeldi, 30 yıldır bu kulüp niye bu hale düştü o zaman? 30 yıldır bu kulübü bu hale düşürenler nerede o zaman? İsmail'in parasını öderken aradığımız insanlar neredeler? Bir kuruş para vermeyen, destek vermeyen, enerji vermeyen insanlar bizi istifaya davet ediyor. Asla istifa etmeyeceğiz, 3 yıl da buradayız. Biz kaos olmasın diye kulüp maddi manevi zarar görmesin bir daha Ali Akman olayı yaşamasın diye sabrettik. Bu konu ile alakalı bir hatamız varsa affola ama kulüpten bir açıklama gelmeden bizi Türkiye'ye rezil edecek şekilde istifaya davet etmeyin. Hiçbir suçumuz yok, parasını ödediğimiz oyuncu bize bunu yaptı. Bu noktada camiayı karşımızda değil arkamızda görmek istiyoruz.Çünkü bu çok rezil bir durum.

“ÇOKÇALIŞI ALAN TÜRK FUTBOLUNA İHANET EDER”

Bu şekilde bir oyuncu herhangi bir kulüpten akıl oyunlarıyla gidiyor ve bunu hepiniz görüyorsunuz. Bu oyuncuyu alan Türk futboluna ihanet etmiştir. Burak Kapacak olayında bu şeyi yaşıyorduk. Ali Koç'a çok teşekkür ederim. Çok güzel bir sözü vardır, "Türk futbolu birkaç oyuncunun egosuna kurban olamaz. Bursaspor'a maddi manevi ne verilmesi gerekiyorsa yapacağız. Bursaspor'u da Fenerbahçe'yi de bu iki camiayı karşı karşıya bırakmayacağız" demişti. Ali Koç Başkanda olan tevazuu tüm kulüp başkanlarımızdan rica ediyorum. Bursaspor'a emeğinin hakkını vermeden İsmail Çokçalış'ı transfer etmeyiniz."

Editör: Haber Merkezi