Bursaspor tribünlerinin önde gelen ismi Raif Balkan, kansere yenildi. Uzun süredir hastanede tedavi gören, kanserle mücadele eden Balkan’ın ölüm haberini oğlu sosyal medya hesabından duyurdu.

Balkan’ın vefatının ardından başsağlığı mesajı yayınlayan Bursaspor Kulübü, “Genel kurul üyemiz ve tribünlerimizin önemli isimlerinden Raif Balkan’ın vefat haberini büyük bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yeşil beyazlı renkleri her platformda temsil eden Balkan’ın cenazesi Cuma namazına müteakipen Zafer Camii’nden kaldırılacaktır. Balkan yıllardır kanser hastalığı ile mücadele ediyordu. Raif Balkan’ın vefatının ardından Bursaspor taraftarları, siyasetçiler, iş insanları sosyal medya hesaplarından taziye mesajları paylaştı.

 Cuma namazı sonrasındaki  Balkan'ın cenazesine Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın katılması dikkat çekerken, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve sevenleri son yolculuğuna uğurladı.

TEMMUZ AYINDA DUYURU YAPMIŞTI

En son paylaşımını geçtiğimiz Temmuz ayının 11’de yapan Raif Balkan, hastalığının ilerlediğini belirterek, "Selamun Aleyküm. Değerli dostlar, abiler, arkadaşlar. 3-4 aydır geçirmiş olduğum tedavi süreci nedeniyle yaşamış olduğum zorlu süreçte vermiş olduğunuz maddi manevi destek için hepinizden ALLAH razı olsun. Son günlerde tedaviyle alakalı her iki gözümde de görme kaybı yaşamaktayım" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

“Bu nedenle ne telefonlara ne de diğer iletişim araçlarına cevap verememekteyim. Herkes hakkını helal etsin çok kısa zamanda inşAllah daha iyi durumda olacağım. Şu anda bütün telefon ve sosyal medyaya oğlum Enes Balkan bakmaktadır. Herkesin bayramını kutlarım sağlıklı, huzurlu bayramlar dilerim... ALLAHA EMANET OLUN...”

Raif Balkan, 17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara depreminde Gölcük, Yalova ve Karamürsel'deki felaket zedelerin yardımına koşmuş, STK'larla birlikte çalışmıştı. 

Editör: Haber Merkezi