Türkiye’de birçok kulüp borç batağına saplanırken, Türk futbolu iflasın eşiğine geldi. Ankaraspor galibiyetinin ardından sosyal medya hesaplarından toplu halde açıklama yapan Bursaspor futbolcular, başkan Erkan Kamat ve yönetimini kendilerine ödeme yapmadıklarından dolayı topa tuttular. 26 futbolcunun ıslak imzalı açıklamasında, ‘Sezon başından beri 1 kuruş maaş alamadık. Verilen sözler tutulmadı. Hakkımızı istiyoruz’ açıklaması geldi.

İşte uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek olan, Bursasporlu futbolcuların sosyal medya hesaplarından yayınladıkları ve altlarında imzaları olan açıklama:

“Sezon başından bu yana Türk futbolunun 5 büyük kulübünden biri olan Bursaspor futbol takımı olarak yaşadığımız sıkıntıları bir de hep beraber aktarmak istiyoruz.

Bu onurlu arma altında, köklü bir camianın mensupları olarak bilinmesini istediğimiz bir gerçek var; biz liglerimizde sezon başından bu yana bir kuruş maaş alamayan tek futbolcu grubuyuz. Elbette ekonomik sıkıntılar var ve elbette şartlar ağır. Ancak biz bu kulübe gönülverenlerin başını eğmemek adına aylardır büyük fedakarlıklar yaparak mücadele ediyoruz. Verilen senetlerin geçersiz çıkması, primlerin bile gecikmesi, aylardır personele maaşlarının yatmaması normal kabul edilmemeli.

Başarı için gereken güven ve samimiyet ortamı hiç bir şekilde sağlanamazken çözüme yönelik verilen sözler defalarca kez tutulmadı aksine sorunlar daha da derinleşti.

Amacımız sezonun bitimine yaklaşık 50 gün kala birilerini hedef göstermek değil, kendi gerçeğimizi kamuoyuyla paylaşmak. Kent büyüklerimizin, camia büyüklerimizin somut, samimi ve net! bir şekilde harekete geçmesini, bizim hakedişlerimiz için toplanan desteklerin takipçisi olmalarını istiyoruz.

Biz bu değerli formayı terleten grup olarak değer görmek istiyoruz.

Bugüne kadar her koşulda savaştık, bu formaya sahip çıktık, sezon sonuna kadar da çıkmaya devam edeceğiz. Bu konuyu kamuoyuyla bu şekilde paylaşmak durumunda kaldığımız için taraftarımızdan ve camiamızdan "biz" özür diliyoruz.

Bursaspor Futbol A Takımı Oyuncuları

Sezon başından bu yana Türk Futbolunun 5 büyük kulübünden biri olan Bursaspor futbol takımı olarak yaşadığımız sıkıntıları bir de hep beraber aktarmak istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi