Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Faruk Çelik, Bursaspor’da yaşanan son gelişmelere ilişkin yöneltilen sorulara cevap verdi.

Bursasporluyum diyen herkesin Bursaspor’a sahip çıkma zorunluluğu olduğunu belirten Çelik, “Bursaspor kongresi öncesi bütün aday adaylarına yönetim olarak tahtayı yani Bursaspor’un önünü açmanız halinde Bursaspor’a destek vereceğimizi ifade etmiştik. Bugün memnuniyetle öğreniyoruz ki tahta açılmış o halde Bursasporluyum diyen herkesin Bursaspor’a sahip çıkma zorunluluğu var. Şimdi Bursaspor’a sahip çıkma vakti” ifadelerini kullandı.

Bursaspor yönetiminin tahtayı açma çabalarını takdirle karşıladığını belirten Faruk Çelik, “İnşallah Bursaspor‘u şampiyonluğa ulaştıracak destek ve gayreti hep birlikte gösteririz. Bu arada Bursaspor yönetiminin kent dinamikleri ile birlikte hareket etmesi önemlidir. Bu konuda üzerine düşeni yapacaklarına inanıyorum, geçmişte gönül kıran ne varsa bütün konuları kapatacak bir duruş sergilemelidir” cümlelerine yer verdi.

Yaptığı açıklamada Bursaspor’un Bursa’nın markası olduğunu belirten Çelik, “Olaya tüm algılardan tüm mevcut değerlendirmelerden uzak yaklaşmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Başarıyı paylaşması kolay”

Bursaspor adına kritik bir noktada olunduğunu belirten Faruk Çelik, “Başarılı olalım sonra başarıyı paylaşması kolay. Çok daha negatif bir şey düşünmek istemiyorum ama Bursaspor başka liglere falan düşecek olursa konuşacak bir şey de kalmaz o zaman. Kritik bir noktadayız bu kritik noktanın bilincinde olmamız gerekiyor” vurgusunda bulundu.

Çelik, son olarak “Hedef; şampiyon Bursaspor olunca bir şeylere takılmak doğru değildir. Hedefe kilitlenmek gerekir. Bursaspor olması gerektiği yerde olacaktır. Başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Globalbursa

Editör: Haber Merkezi