Bursaspor'da neler oluyor?

Recep Günay Başkanlığındaki Bursaspor yönetiminin yaptığı lisans açıklaması futbol gündemine oturdu. Ulusal medya, yeşil beyazlı takımın ligde mücadele edemeyeceğini yazarken, böyle bir durumun söz konusu olmadığı öğrenildi.

SPOR 20.07.2023 21:34:00 0
Bursaspor

TFF 2. Lig’de mücadele eden Bursaspor’un lisans alamaması ile ilgili olarak dikkat çeken yorumlar yapıldı. Yeşil-beyazlı kulübün yeni başkanı Recep Günay ve yönetimi, adaylığa göz kırpan Ali Ay’la ilgili resmi siteden açıklama yayınladı. Günay yönetimi, Ali Ay döneminde yapılan hataları açıklarken, kulübün de bu nedenlerden dolayı lisans alamadığı vurgulandı.

57 MİLYON

Bursaspor Kulübü’nden yapılan açıklama şu şekilde: “Kulübümüzün eski dönem başkanlarından Ali Ay’dan kaynaklanan ve CAS’a ödenmesi gereken transferlerin listesinin toplam maliyeti bugünkü kurla 57 milyon liradır. Kulübümüzün aldığı transfer yasağının bu dönemden kaynaklı olduğu aşikardır. Ayrıca kulübümüz yapılan bu yanlış hamleler dolayısıyla lisans alamamaktadır.”

GÜNAY SESSİZLİĞİNİ KORUYOR 

Bu açıklamanın ardından ülke spor gündeminde, ‘Bursaspor’un liglerde mücadele edemeyeceği’ yönünden haberler çıktı. Başkan Recep Günay ve yönetimi bu konu hakkında sessiz kalırken, durumun da böyle olmadığı anlaşıldı. Bursaspor Kulübü lisans dahi alamasa bulunduğu TFF 2. Lig’e puan silme cezası ile başlayacak. Gerekli itirazları yapan Bursaspor Kulübü’nün bu durumla da karşılaşmasının zor olduğu belirtiliyor. Spor dünyasına bomba gibi düşen bu haberlerle ilgili açıklama yapmayan Başkan Recep Günay ve yönetimi, taraftarlarca eleştiriliyor.

“TÜM FUTBOL KULÜPLERİNİN SIKINTISI VAR”

Öte yandan  açıklama yapan Bursaspor Genel Kurul Üyesi Merih Ayder, İstanbul medyasında çıkan haberlerin hatalı olduğunu belirterek, 'Bu sıkıntı Türkiye Cumhuriyeti'ndeki kulüplerin tamamını kapsıyor. Temmuz ayı sonuna kadar Bursaspor’un yapılandırılmış ve 31 Temmuz 2023 tarihinde ödenmesi gereken 17 milyon lira vergi borcu var. Bunun ödenmesi gerekiyor. Ödenmediği takdirde yapılandırma bozulacağından ve Vergi Dairesi ile SGK'dan borcu yoktur yazısı alınamayacağı için Türkiye Futbol Federasyonu’na verilmesi gereken borcu yoktur kağıdı verilemeyecek. Eğer bu verilemezse Bursaspor’a ulusal lisans verilemeyeceği Futbol Federasyonu’nun yönetmeliğinde vardır. Ancak lisans cezası verilmeyebilir. Yaptırımlar arasında puan silme cezası ile lige almama yaptırımları da vardır. Bu konu Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendi inisiyatifinde olup çoğu zaman süre verilerek borçların ödenmesi istenmektedir. En sonunda puan silme de dahil yaptırımlar devreye alınır. Geçen yıl 5-6 futbol takımı 3 puan silme cezası almıştır. Kaldı ki vergi ödemeyle alakalı son tarihe de zaman vardır. Bursaspor Başkanı Recep Günay TFF yetkililerinden randevu istemiştir. İstanbul'da görüşmeye gitmiştir. Mali kriterler çok zorlaştığı için bu sıkıntı tüm futbol kulüplerinin sıkıntısıdır' dedi.

 

Yorumlar (0)

Muhtar söyledi, mahalleli pencerelerden eşlik etti

Bursa Büyükşehir'de bayram coşkusu

Feci kaza, minibüse çarpan motosiklet parçalandı!

Çanakkale'de hummalı hazırlık

Edirne'de korkutan manzara! Derin çatlaklar

Bursa Büyükşehir o caddeyi yeniledi

Kuyumcuyu soymaya gelmişlerdi ama başaramadılar

Polise rest çekti: Cezaevine girerim yine de aracımı vermem

Osmangazi'nin gönül sofrasında buluştular

Çanakkale ruhunu bir kere daha yaşadılar

'Gençler kolayı değil, zor işleri seçmeli'

Mustafa Bozbey'den Alinur Aktaş'a kanserli su tepkisi

Zabıta tüketicileri fahiş fiyatlara karşı uyardı

Bursa'daki kış okullarında sertifika heyecanı

Bursa'da tarım arazileri sular altında, çiftçiler sabırla bekliyor

Erkan Aydın'dan dikkat çeken mesaj

Vatandaşı rahatsız eden trafik magandalarına ceza yağdı

Mustafa Bozbey'i Abdal Meydanı'nda meşalelerle karşıladılar

İber Ortalı'nın vasiyeti Almanya'da yerine getirildi

Orkun Kökçü, Beşiktaş'ı sırtlıyor

Hikmet Karaman'ın yeni takımı belli oldu

Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan kritik galibiyet

Hüseyin Baş: Türkiye'nin kaynakları halkın refahı için kullanılmalı

Koyunlar can çekişerek öldü!

Marka Holding'e kara para operasyonu

Türkiye'nin en değerli ırkı, Merinoslar görücüye çıktı

Mustafa Bozbey: Halkın sorunlarına çözüm üretiyoruz

Ağzını, ellerini bantlayıp işkence yaptılar

Evde çıkan yangında yaşlı kadın can verdi

Pes artık, kadınların kıskançlık kavgası! Bıçakla yaralandı

Yükleniyor

loading