Bursa’nın bir diğer adı “Bursaspor” dur…

İnkârcı, haset, fesat ve kapalı kapılar ardından fırıldak olanlar istemese de, bu gerçek değişmeyecek…

Bu şehirde ‘Yeşil Beyaz’ denildiğinde akan sular durur.

Gelin görün ki bu bilince erememişler, koskoca kulübü bataklığa sürüklediler.

Biliyorsunuz,

Herkesin burun kıvırdığı, görmezden geldiği bir dönemde Emin Adanur, kulübe sahip çıktı, elini taşın altına koydu.

Bir sürü alavere dalavereye rağmen, Haziran’da yapılan ve üç adayın yarıştığı kongrede Adanur’un ekibinden olan Hayrettin Gülgüler başkan seçildi.

Yağmur duasına çıkan bazı abdestsiz cemaat, Adanur ve ekibi başarılı olması için ilk günden duaya başladılar ama unuttukları su ve teyemmüm olunca, duaları da kabul olmamaya başladı!

***

Yeni yönetim ezberleri bozan adımları atarken, şeffaflığa dikkat etti. Haliyle camia da yapılanları görünce, yürekler kıpır kıpır olmaya başladı. Karaya oturan geminin yüzmeye başlaması, Bursaspor taraftarının gönlüne su serpti.

Hatırlarsınız Emin Adanur, daha 3 gün önce de transfer tahtasını açacaklarını cümle aleme ilan etti.

Camia bu habere de sevindi.

Sonra ne oldu,

Metro hattını bitiremeyen, trafikte Bursalılara çile çektiren, kendi partisinin tabanında bile homurdanmalara sebep olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor’un maçlarını oynadığı Timsah Arena’nın gelirlerini Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne sessiz sedasız devretti.

Haliyle kulübün gelir kapısına da kilit vurulmuş oldu.

Aktaş’ın bu çıkışının ardından Emin Adanur, sosyal medya hesabından kibar ama bir o kadar da dikkat çeken açıklamasında, “Atatürk Stadyumumuzu niye yıktınız? 2015 yılından bugüne kadar kullanmadığınız yetkiyi, bugün neden kullanıyorsunuz? Stadyumumuzun yetkilerini neden Gençlik ve Spor Müdürlüğüne devrettiniz?” çıkışı yapınca,

Bursaspor camiası, Alinur Aktaş’a hiç beklemediği tepkiyi verdi, masaya yumruğunu vurdu.

Köşe yazarı kılıklı, köşe muhabirlerinin pof pof lamasıyla, yaptığı yanlışları doğru sanan, güç zehirlenmesine uğrayan Aktaş, apar topar açıklama yaptırsa da, inandırıcılık noktasında sınıfı geçemedi.

Anlaşılan o ki,

Bursaspor’u yönetmeye talip olanlar Aktaş’ın önünde eğilmiyor, maşallah, inşallah demiyor, fır fır hemşeri dernekleri gibi davranmıyorlar.  Dolayısıyla, bu duruş Alinur Aktaş’ı ziyadesiyle üzüyor, rahatsız ediyor.

Attığı bu adımın ardından Aktaş’a, sosyal medyada yazılıp çizilenlere bakabilirsiniz. Bursaspor taraftarı,  Aktaş’ın nefsinin hoşuna gitmeyecek, iştahını kaçıracak cümleler kuruyor; hepsi gerçek hesaplardan, trollerin pabucunu dama atacak tepki gösteriyorlar.

Yanlıştan dönmek, her nefes alana, nefis taşıyana nasip olacak bir davranıştır,  gelin, geri adım atın.

Yoksa bu yaptığınızın bedelini, seçim günü sandık Bursaspor taraftarının ve Bursalıların önüne geldiğinde göreceksiniz.