Bursa’ya tren gelecek müjdesinin üzerinden 9 yıl geçti; ne hızlısı geldi, ne de vagonu.

Hatırlayın şöyle, şehrimize hızlı tren geleceğini müjdeleyenler Balat’ta temel atmışlardı seneler önce. Bırakın treni, viyadüklerde otlar bitmeye başladı, tüneller aydınlatılamadı, betonlar çürümeye terk edildi.

Üst üste gelen eleştirilerin ardından, masa başında oturanlara açıklamalar yapıldı,  “Merak etmeyin Bursalılar trene binecek” mesajı verildi.

Öyle ki, dört yılda bitecek, 2 saat 10 dakikada Ankara’ya hızlı trenle gidecektik. Fakat altı kez güzergâh değişti. Açılışlar ertelendi.  Son olarak 2021 için kurdele kesilecek dendi ama o da olmadı. Şimdiki hedef ise 2023!

Tüm bu gelişmeler yaşanırken,  başka bir arıza ise Sivas’ta meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Eylül günü Sivas’a hızlı trenle gelecekti. Ancak, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) “Hattın inşaatı henüz bitmedi” uyarısını yaptı. Sivas’a trenle gelecek olan Erdoğan olunca, yaşanabilecek muhtemel kaza hesaba katıldı ve Cumhurbaşkanı rotasını Rize’ye çevirdi; konut temeli attı, trafiği rahatlatan tünel açılışı yaptı.

***

Kentimize dönecek olursak,

CHP il Başkanı İsmet Karaca ve partililer, geçtiğimiz cumartesi günü hızlı trenle ilgili Balat’ta tepkilerini dile getirmiş, güzergâhın tam 5 kez değiştiğini vurgulayarak işin “Nasrettin Hoca fıkrasına” döndüğünü vurgulamışlardı.

Gerçekten de Nasrettin Hocanın fıkralarına konu olacak hal almadı mı, bizim hızlı tren fiyaskosu!

Kimse kusura bakmasın ama Bursa’nın Ankara’da ağırlığı, lobisi yok.

Ya ne var?

İktidarın Bursa vekillerinin tamamı, etkisiz oldukları için tribünlere oynayıp,  nikah, düğün, nişan törenlerine katılarak boşluğu doldurmaya çalışıyorlar.

Bursa adeta kaderine terk edilen,  plansız şekilde büyütülen, betonlaştırılan, nüfusu 3 milyonu aşan şehre dönüşmüş durumda.

Sanayisi ile ülke ekonomisine para kazandıran Bursa, ihracatta da öncü kent olmasına rağmen, ürettiği ürünleri tren raylarında görememenin acısını çekiyoruz.

Kendisine park, bahçe açılışlarında söz verilen, kürsüye çağrılırken başbakan yardımcımız diye hitap edilmediğinde ise küsen, kızan, pof poflanmadığında kızamık çıkaran, çok muhterem Hakan Çavuşoğlu, Bursa’nın bitmeyen projelerine neden kafa yorsun, üzülsün ki?

Unutursak olmaz,  Hamzabey’e gelse, Maksem’i nasıl bulacağım diye düşünen, AK Parti’ye Bursa’dan vekil yapılan Muhammet Müfit Aydın’ın kadim şehir için proje ürettiğini duyanlar görenler varsa parmak kaldırsın?

Ama olsun, gittikleri her yerde bindirilmiş kıtalar var;  riyakar derneklerin yöneticileri onlara Bursa’nın sorunlarını unutmaları için gönderilen bulunmaz Hint kumaşından farksızlar! Nasıl olsa ne tepki gösteren, ne de uykularını kaçıran, aynı zamanda yakalarına yapışan var!

Vur patlasın, çalın oynasın, bizim çocuklar!

Bursa ağlamış, kahrolmuş,  treni gelmemiş kimin umurunda!

***

TÜRKOĞLU KORONA OLMASAYDI

Aşılarını da olmuştu ama

Bursa’da iktidar belediyelerinin eksiğini, gediğini sürekli gündeme getiren İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, yaptırdığı testlerin pozitif çıktığını öğrenince, kendisini karantinaya aldı.

Hatırlayacaksınız,

Türkoğlu, T2 Tramvay inşaatı bitirilemediği ve milyonların buhar olduğuna dikkat çeken, geçen hafta Gençosman’da küflenen rayların üzerinde basın açıklaması yapmıştı.

Bursa’da yaşanan skandalları kamuoyunun gündemine taşıyan ve iktidarın ezberlerini bozan etkili ataklar yaparken, kendine güveni sosyal mesafeyi unutmasına sebep olup, maskeler de fora edilince, Türkoğlu koronaya yakalandı.

Neyse ki, hastalığı hafif atlatıyor.

Unutmadan belirtelim, eğer Selçuk Türkoğlu korona olmasaydı, Bursa’ya 9 yıldır getirilemeyen hızlı trenle ilgili Şehreküstü’nde basın yapacak; Ankara’ya selam çakıp, Bursa’nın nasıl vizyonsuzlaştırıldığını çok farklı şekilde anlatacaktı.

Bu arada,

Türkoğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletelim ve aman başkan sen Bursa’ya lazımsın diyelim.