Asgari ücret, seçimin ardından gelen zamlar karşısında adeta mum gibi eridi. Ocak 2024'te yapılacak olan artışla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapacakları artışın işçiyi memnun edeceğini dile getirdi. 

Milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak olan artışın ne kadar olacağını merak ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işçilerin emeğini enflasyon karşısında koruyacaklarını ifade etti.

Dün akşam gerçekleşen Bakanlar Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, "İlkemiz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek" mesajını verdi.

Pazartesi günü (11 Aralık) görüşmelere başlayacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarına işaret eden Bakan Işıkhan, “Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor” ifadesini kullandı.

Kiralar 10 bin, emekli maaşı da 10 bin lira! Kiralar 10 bin, emekli maaşı da 10 bin lira!

ÖNÜMÜZDEKİ PAZARTESİ GÖRÜŞME OLACAK

Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. Pazartesi TÜRK-İŞ ve TİSK başkanımızla bir açılışımız olacak” diyen Işıkhan, süreci Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da arz ettiğini ifade eden Bakan Işıkhan, "İlkemiz her zamanki gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek" diye konuştu.

MASADAN KALKARIZ 

Öte yandan TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, konuyla ilgili net konuştu. İktidardan ortalama olarak 14 bin civarında olan açlık sınırı teklifi gelmesi halinde masadan kalkacaklarını söyledi.

Editör: Bilal Kayaaltı