Sağı, solu, aşağısı, yukarısı betonlaştırılan, kaçak yapılaşma arsızlığının zirve yaptığı,

Verimli toprakları talan edip nefes alamaz hale getirilen, Yüzsüzlerin- arsızların el üstünde tutulduğu,

Merve Camii yamacına benzin istasyonuna cümbür cemaat susanların, gözlerini yumanların işgal ettiği Bursa,

2022’ye veda ediyor.

Dil sürçmesi gündeme getirilince abdest tazeleyip apar topar açıklama yaparak, “800 dönüm demedim, 8 dönüm dedim” diyen, trollerin sosyal medyadan moral verdiği Alinur Aktaş’a da selam olsun.

Böyle bir girişten sonra dün, CHP Bursa’nın yeni İl Başkanı Av. Turgut Özkan’la yerel medya buluşmasının ikincisinde bir araya geldik.

Şunu belirteyim Özkan, oturduğu koltuğun hakkını İsmet  Karaca’yı kıskandıracak şekilde vereceğinin mesajını verdi.

Hazır cevap, pozitif ve heyecanlı.

Toplantıya dönecek olursak, acayipliklerle dolu 2022 senesi değerlendirildi. Dün de aynı mevzular vardı, farklı olan sorulardı.

Medyanın Bursa’daki hali herkesin malumu, dolayısıyla özgür basın gündeme geldi.

İl Başkanı Turgut Özkan, “CHP iktidarında basın en özgür dönemini yaşayacaktır. Ben ÇGD’nin avukatlığını yaptım. Sizleri en fazla anlayan kişi benim” dedi.

Tabi başkanın böyle bir çıkışının ardından Onuralp Özalp, başından geçenleri anlattı.

İsim vermese de, CHP’li Mudanya Belediyesi’ni eleştirdiği için çalıştığı gazete aranıp, kibarca reklam bağlantısı kesildiğini aktarınca, Turgut Özkan, yaşananlardan haberdar olmadığını ifade etti ve belediyenin tutumunun da yanlışlığına dikkat çekti.

Eylemle birlikte söylemde öncü olduklarını her fırsatta dile getiren CHP Bursa örgütünün en tepesindeki ismin atacağı iyilik adımlarının takipçisi olacağız.

Malumunuzdur,

AK Parti’nin şehrimizdeki belediye reislerinin durumu ortada, havuzla yatım, havuzla kalkıyorlar. Dolayısıyla başkanlar beyaza kırmızı dediklerinde, cesaret edip hayır diyemeyen yol arkadaşları var!

***

Özkan’a Osmangazi Belediyesi’nin milyonları betona gömdüğü beton meydanı ile sağlık turizminin merkezi olacağı yıllarca kamuoyuna duyurulan, ardından Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ’ye armağan ettiği Tabakhaneler Bölgesi’ni sordum. Özkan, Tabakhanelerle ilgili şunu söyledi, “Vatandaşa sus payı daireler verdiler ama biz bu işin peşini bırakmayacağız.”

Herkesin kafasında bir de şu soru var; Mustafa Bozbey’in pozisyonu ne olacak?

Yani büyükşehir adayı mı olacak, yoksa kulislere yansıyan vekil adayı mı?

Bu iş Bozbey’in gönlünde yatanla, Kemal Kılıçdaroğlu’nu etkileyenler arasında değişecektir.

Zaten partisi nerede görev verirse, Bozbey orada yer alacak.

Siyaset bu, belki de kendisine “seni emekliliğe ayırdık” denecek!

Yıllardır politikanın içinde olan Turgut Özkan’a da Bozbey’le ilgili soru yöneltildiğinde, mevzuya balıklama atlayıp, Bozbey’i allayıp pullamadı, Ankara’nın talimatlarına göre hareket ettiklerinin mesajını verdi.

Bitirirken İl Başkanı Turgut Özkan’a bir tavsiyem olacak,

Bursa talan edilirken gıkını çıkarmayan, susan dernek ve STK’lara lütfen mesafeli olun, algılara gelmeyin, küçümsediğiniz, “itiraz ettiklerinize benzemeyin” oy kaybı endişesinde olmayın.

Mesela, Kemal Kılıçdaroğlu’nun son ziyaretinde Mehmet Bekaroğlu aracılık yaptığı isminin başında TR olan, eski adı Bursa Düşünce Kulübü’nün sabah kahvaltısının konuğu oldu. Soruyorum Özkan Bey, siz şehrinizin iktidar tarafında yaşanmaz hale getirildiğini belirtirken, kerameti kendisinde saklı, Bursa’yı düşünemeyen kulübün, Alinur Aktaş’a ve Mustafa Dündar’ın yanlış icraatlarına gıkını çıkardığını gördünüz, duydunuz mu?

İktidar için hazırlık yaptığını haykıran partinin il örgütü, yerelde temizliğe önem vermeli. Yoksa kendisini inkar eder, insanların ne hüznüne, ne de kahrına çözüm getirebilirler…

Vuranı, kıranı, ne de talan edenlere susanlara koltuk çıkmayın, korumayın…

Biliyorsunuz, temiz toplum önemli.

Bitirirken bir ayeti hatırlatmak istiyorum.

Rabbimiz, kendisini ölümsüz sananlara Zümer suresiyle meydan okuyor, Hz Peygamber'i işaret ediyor ve şöyle diyor:

Ey Muhammed! Muhakkak sen de öleceksin, onlar da ölecekler.