Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular'ın adının karıştırıldığı taciz mesajı iddialarıyla ilgili olarak, CHP Bursa İl Başkanlığı’ndan yapılan açıkalamada, "3.5 yıl önce, Mete Akyolcular'ın partide yönetimsel hiçbir görevinin bulunmadığı bir dönemde yaşanmış bir olayın, bugün AK Partililer ve aktrol medyası tarafından özellikle çarpıtılarak gündeme getirilmesi manidardır" ifadelerine yer verildi.

Akyolcular'ın bugünkü CHP Osmangazi İlçe Başkanı kimliği ısrarla ön plana çıkarılarak aslında CHP'nin hedef alınmak istendiği kaydedildi.

CHP Bursa’nın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin benzer olaylar konusundaki tavrının son derece nettir. İl Başkanlığı olarak yaptığımız araştırmaya göre, söz konusu mesajlaşma 3.5 yıl önce yaşanmıştır. Taraflardan birinin 18 yaş altında olduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Taraflardan birinin özür dilemesiyle konu kapanmış, tekrar gündeme gelmemiş, herhangi bir adli şikayet konusu da olmamıştır. Yanısıra konuyla ilgili CHP genel merkezine şikayette bulunulduğu ve parti kademelerinde konunun örtbas edildiği iddiasının da karşılığı yoktur. Dönemin il-ilçe başkanlıkları, milletvekilleri ya da genel merkez yöneticilerine de böyle bir şikayet olmamıştır. Aradan zaman geçtikten sonra, taraflardan biri daha sonradan ilçe başkanı seçildiği için, siyaseten yıpratmak amacıyla ve parti görevi de özel olarak zikredilerek ve olay çarpıtılarak sanki yaşı küçük kıza taciz ve örtbas gibi yansıtılması söz konusudur. Bununla birlikte, gelişmeler tarafımızdan da ciddiyetle takip edilmektedir. Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular, başlattığı hukuk mücadelesi sırasında da partisinin adının yıpratılmasının önüne geçmek adına, seçimle geldiği ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini bugün sosyal medyada yayınladığı mesajla duyurmuş bulunmaktadır. Konunun her yönüyle aydınlanmasının, daha sonraki iş ve işlemler açısından da önem taşıdığı açıktır."

" SALMAN'IN PEDOFİLİ DUYARLILIĞI ÖNEMLİ"

CHP İl Başkanlığı açıklamasında, konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın ifadelerine de değinildi. Açıklamada şöyle denildi: "Siyaseten donanımsız ve yetersiz bulunduğu için, parti üst kurullarınca görevine yeniden aday olmasına dahi izin verilmeyip AK Parti il yönetiminden el çektirilen isim olarak Bursa tarihine geçen Ayhan Salman'ın, AK Parti Bursa İl Başkanı sıfatıyla yaptığı açıklama önemlidir. Ayhan Salman'ın pedofili konusundaki duyarlılığını saygıyla karşılıyor ve daha bugün İzmir Kemalpaşa'da kendi 13 yaşındaki üvey kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesi D.A.İ. ile ve transeksüel arkadaşının ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan aynı ilçe yöneticisi N.B. ile ilgilenmesinin taşıdığı önemi kamuoyunu dikkatine sunuyoruz. AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'dan ve AK Parti Genel Merkezi'nden, 13 yaşındaki üvey kızına uzun süreli cinsel istismarda bulunan ilçe yöneticisiyle ilgili açıklamalar da bekliyoruz."

Editör: Haber Merkezi