Ekonomik sıkıntı, korona virüs sürecinde dar gelirlileri zor duruma düşürmesine kayıtsız kalmayan CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı, ihtiyaç sahibi aileler için başlatılan bebek bezi, mama, pişik kremi ve ıslak mendil gibi temel ihtiyaç malzemeleri desteğini içeren ‘Bebek Market Dayanışma Kampanyası’nın sonuçlarını paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, “ Yaklaşık iki senedir küresel olarak yaşamakta olduğumuz Covid-19 pandemisinin meydana getirdiği ekonomik yıkım hayatımızı neredeyse tüm alanlarda olumsuz etkilemeye devam ediyor’ diye konuştu.

Yılmaz, şöyle devam etti:

“Ülkemizde çok uzun zamandır uygulanan yanlış ekonomi politikaları üzerine gelen pandemi yıkımı, vatandaşları çözümsüz çaresizlikle baş başa bıraktı. Bununla birlikte geçtiğimiz ay yaşanan ekonomik facia maalesef halkımızı çok büyük bir buhranla karşı karşıya getirdi.

“YOKSULLUK ARTTI”

DİSK Araştırma Merkezi çatısı altında çalışmalarını sürdüren BİSAM’ın Kasım 2021 verilerine göre; 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için ayılık yapması gereken harcama tutarı Kasım 2021 için 3 bin 84 liradır. Bu harcama tutarı sadece gıda için yapılması gereken minimum tutardır. Açlık sınırı üzerinden hane halkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise yoksulluk sınıfı 10 bin 669 lira olarak gerçekleşmiştir. Sağlıklı beslenmek için her aile ferdinin alması gereken kalori miktarı farklılık göstermektedir. Yetişkin bir erkeğin sağlıklı bir biçimde beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 828 liradır. Bu değer yetişkin bir kadın için 797, 15-18 yaş bir genç için 879, 4-6 yaş arası bir çocuk için 580 liradır.

Derinleşen ekonomik kriz sonucu yurttaşın alım gücü günden güne erirken marketlerde neredeyse tüm fiyatlar ateş pahası… Döviz kurlarındaki derin dengesizlik temel gıda ürünlerine ulaşma noktasında vatandaşlarımızı üst düzeyde zorlamaktadır.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE TEK TEK ULAŞILDI”

Geçtiğimiz yıl korkunç bir görüntü ile karşı karşıya kalmıştık. Market raflarında bebek mamalarının alarmla satışa sunulması tüm toplumu derinden sarsmıştı. Bu sarsıcı fotoğraftan sonra CHP Nilüfer İlçe Örgütü olarak 1 Mart 2021 tarihinde yine bu salonda düzenlediğimiz toplantıyla ‘BEBEK MARKET’ dayanışma kampanyasını başlatmıştık. 44 hafta boyunca kesintisiz bir başarıyla süren kampanyamızın sonuç raporunu sizlerin aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

BEBEK MARKET kampanyamızda; bebek maması, bebek bezi, pişik kremi ve ıslak mendilden oluşan temel ihtiyaç malzemeleri destek paketi olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunun desteğini almadan sadece bireysel bağışlarla yönettiğimiz bu dayanışma kampanyasına katkı sunan her partilimize her yurttaşımıza yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca 44 hafta süren bu maratonda gece gündüz emeklerini ortaya koyan çalışma grubumuza da sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Kampanyamızın duyurulması ve dinamik tutulması konusunda basın desteği veren siz değerli meslektaşlarıma da CHP Nilüfer Örgütümüz adına ayrıca teşekkür ediyorum.”

CHP NİLÜFER “BEBEK MARKET” SONUÇ RAPORU

KAMPANYA SÜRESİ: 44 Hafta

FAYDALANAN AİLE SAYISI: 234

FAYDALANAN BEBEK SAYISI: 286

DESTEK PAKETİ SAYISI: 1.692

MALİ TUTAR: 147.642 TL

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’nın konuşmasından satır başları;

“Üç çocuk yapın diyen iktidar var. Bebek mamalarına kilit takılıyor. Ülkede ekonomik anlamda dar boğaz yaşanıyor. En temel ihtiyaçlara zor erişiliyor.

Pandemi döneminde Cumhuriyet Halk Partisi elinden gelen her şeyi yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şu anda 1.5 milyon aileye yardım ediyor.

Mevcut kaynakları doğru kullanıp ihtiyacı öncelik alırsanız bu ülkenin çözülmeyecek hiç bir sorunu yok.

Bu anlamlı kampanyaya belediyelerimiz destek verdi. Örgütlerimiz sınırlı imkanlarla destek verebildiler. Nilüfer ilçe örgütünü bu anlamda kutluyorum. Bu güzel sosyal dayanışma kampanyası için desteği olan herkese teşekkür ederim.”