Partisinin Yıldırım İlçe yönetimini ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili aday adayı inşaatçı Mesut Şehitoğlu, AK Partili Yıldırım Belediyesi’ni isim vermeden eleştirdi, ilçede vatandaşların sorunlarının giderek arttığını, çözüme kavuşturulmadığını söyledi.

210 AİLE MAĞDUR

Nilüfer ilçesine bağlı Ataevler Mahallesi’nde bulunan Eğitimciler Sitesi sakinleri, bir inşaat şirketine 6 yıl önce kentsel dönüşüm vadiyle sitelerini vermişler. Yıkımı gerçekleştiren firma, inşaata başlamamış ve 210 aileye büyük mağduriyet yaşatmış. Daire sahipleri ise yaşadıklarını bir kez daha kamuoyunun gündemine getirdi. Söylenenleri kulak arkası eden Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP Bursa Milletvekili aday adayı  Mesut Şehitoğlu, adeta sorunu görmezden geldi, Yıldırım ilçesinde yaşanan sorunları gündeme getirmesi şaşkınlıkla karşılandı.

“YILDIRIM EN SORUNLU İLÇE”

CHP Bursa Milletvekili aday adayı inşaatçı Mesut Şehitoğlu, Yıldırım ilçe örgütüyle bir araya geldi, Nilüfer’deki isyanı görmezden gelerek Yıldırım ilçesindeki sorunlara dikkat çekti. Şehitoğlu, Yıldırım ilçesindeki sorunlara pansuman tedbirler uygulandığını, köklü çözüm getirilmediğini belirterek,  “Yıldırım ilçemizde ne yazık ki vatandaşlarımız birçok soruna çözüm bekliyor. Bursa’nın merkez ilçelerinden biri olmasına rağmen birçok mahallesinde yıllar sonra çözülme aşamasına gelen doğalgaz sorunu, plansız yapılaşma, kentsel dönüşüm, imar uygulamaları, hisseli parsel ve mülkiyet sorunları başta olmak üzere binlerce vatandaşımız birçok sorunla uğraşıyor. Yerel yönetimlerin ve ilgili bakanlıkların yıllardır görmezden geldiği ve her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alan sorunlara seçim öncesi göstermelik, pansuman çözümler sunulması Yıldırım’ın kaderini değiştirmeyecek. Yıldırım’ın sorunları pansuman yapılarak çözülemeyecek kadar derin. Yıldırım ne yazık ki nüfus yoğunluğu ve yapı stoğu başta olmak üzere Bursa’nın en sorunlu ilçelerinden biridir. Bunun sorumlularının kimler olduğunu vatandaşımız çok iyi biliyor” dedi.

CHP milletvekili aday adayı Şehitoğlu'nun, "CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun herkes için adalet" çıkışına sessiz kalması farklı yorumlara sebep oluyor. 

Editör: Bilal Kayaaltı