Müteahhitlerin adayı olduğu iddialarıyla eleştirilerin hedefinde olan CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç’ın, Bademli’deki inşaatına kaçak zaptı tutulması tepkilere yol açtı.  

“TEMEL KURULI ÇİĞNEDİ”

Yapı denetim firmasının şikayeti üzerine Mudanya Belediyesi tarafından yapılan incelemede, izinsiz kaçak yapı tespiti yapıldığını vurgulayan Başkan Hasanoğlu, “Encümen tarafından da, Deniz Dalgıç’a ait olduğu tespit edilen bu yapıya ceza kesilmiştir. İzinsiz inşaat yapmak gibi temel bir kuralı bile çiğnemiş bir kişinin, Mudanya’nın Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi ve kaçak inşaat yaptığı ilçeyi yönetmeye talip olması kabul edilemez” dedi.

Kaçak yapı tespitinin ve cezanın kesilmesinin, CHP'nin Mudanya Belediye Başkan adayını belirleme sürecinin devam ettiği Kasım aylarında yaşanmış olmasının da çok manidar olduğunu ifade eden Dr. Mehmet Hasanoğlu konuya dair açıklaması şöyle: “Seçim çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü bu günlerde, sizlerle, gündemi sarsacak ve Deniz Dalgıç’a oy vermek için sandığa gidecek Mudanyalı seçmenlerimizi, bir kez daha düşünmeye sevk edecek önemli konuyu paylaşmak istiyorum.

CHP’nin Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç'ın, Bademli Mahallesi’ndeki bir inşaat projesinde ruhsat ve eklerine aykırı olarak imalat yaptığı, projenin kontrolünü yapan ilgili yapı denetim firması tarafından Mudanya Belediyesi'ne yapılan şikayet ile ortaya çıkmıştır.

Yapı denetim firmasının şikayeti üzerine Mudanya Belediyesi tarafından yapılan incelemede, izinsiz kaçak yapı tespit edilerek ilgili Encümen tarafından, Deniz Dalgıç’a ait olduğu tespit edilen yapıya ceza kesilmiştir.

İzinsiz inşaat yapmak gibi temel bir kuralı bile çiğnemiş bir kişinin, Mudanya’nın Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi ve kaçak inşaat yaptığı ilçeyi yönetmeye talip olmasını saygıdeğer Mudanya’lı seçmenlerimizin takdirine bırakıyorum, fakat bizce bu kabul edilemez bir durumdur.

Üstelik, bu kaçak yapının tespitinin ve cezanın kesilmesinin, CHP'nin Mudanya Belediye Başkan adayını belirleme sürecinin devam ettiği Kasım aylarında yaşanmış olması, CHP’nin yerel yönetici adaylarını belirlerken neye dikkat ettiğinin de soru işaretlerini içermektedir.

İYİ Parti olarak, konunun takipçisiyiz ve halkımızın; kaçak yapı yaparak ceza yediği belediyeyi yönetmeye talip olan birine paye vermeyeceğine olan inancımız tamdır.

BİSİAD Başkanı İdris Doğrul: Farkındalık projelerini hayata geçireceğiz BİSİAD Başkanı İdris Doğrul: Farkındalık projelerini hayata geçireceğiz

Önümüzdeki süreçte Sayın Deniz Dalgıç’ın, başka kaçak inşaatları var mı ve bunlarla ilgili nasıl cezalar kesildiğini araştırmaya ve kamuoyuna açıklamaya devam edeceğiz.

Bizim tek derdimiz Bursa ve 17 İlçemizi önümüzdeki 5 yıllık süreçte yönetecek Belediye Başkanlarının bagajlarının herhangi bir şaibeye mahal vermeyecek şekilde temiz olması ve belli odaklara değil Bursa’daki 3 Milyon 200 Bin hemşerimize hizmet edecek liyakatli, işinin ehli, dürüst kadrolardan oluşmasıdır. 

Bu adayların tamamı da İYİ Parti kadrolarında mevcuttur ve Büyükşehir ile 17 İlçe Belediyesini yönetmeye talip adaylarımız ile Bursa’lı seçmenlerimizin huzuruna çıktık. 

Şimdi Deniz Dalgıç’a soruyoruz;

- Mudanya Belediyesi Encümeni tarafından ceza kesilen kaçak imalatlar durduruldu mu?

- Mudanya Belediyesi tarafından kaçak yapıya ve imalatlara kesilen cezalar ödendi mi?

- Ceza kesilen inşaatınız devam ediyor mu?

- CHP’nin de yetkililerine de sormak istiyoruz. Nasıl oluyor da kaçak inşaatları yüzünden ceza yiyen bir ismi ceza yediği dönemde ve ceza yediği belediyenin yönetimine talip olması için aday gösteriyorsunuz?

- Mudanya halkının aklıyla ve vicdanıyla dalga mı geçiyorsunuz?”

Editör: Bilal Kayaaltı