Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, su tasarrufu çağrısından sonra anız yakan çiftçileri uyardı. Topraklar, doğa ve tarımın son günlerde çıkan yangınlarla büyük zarar gördüğünü belirterek, mevsimin çok sıcak geçmesi ve iklim değişikliğinin etkisiyle maalesef yangınlarda inanılmaz artışlar olduğunu vurguladı.

Osmangazi Avrupa’nın CIVITAS şehirleri arasına seçildi
Osmangazi Avrupa’nın CIVITAS şehirleri arasına seçildi
İçeriği Görüntüle

“CAM VE İZMARİT ATMAYALIM”

Anız yangınıyla doğanın dengesinin de bozulduğuna işaret eden Bozbey, şöyle konuştu: "Tarlanın verimlilik dengesini bozuyoruz. Kim bu fikri, anız yangınını aklınıza soktu bilmiyorum. Onun için ne olur anız yakmayın. Bunun yanında evlerimizde uzun süredir 20-30 yıl geçmiş elektrik tesisatlarımızı yenileyelim. Bacalarımızı kontrol ettirelim. Tabiki bir çok sebep var ancak doğaya atılan, atılacak olan her ne ise onlara müdahale edelim. Camdır, sigara izmaritidir yangına yol açacak ne varsa atmayalım. Birkaç gün önce Ankara yolunda geçerken sigara izmariti atıyor ve yangına yol açıyor. Yazıktır günahtır arkadaşlar. İnanın bana bir ağacın yok olması bir ağacın yanması hepimizin içini vicdanen yaralaması lazım."

“İNSAN ELİYLE ÇIKIYOR”

Yangınların önemli bölümünün insan eliyle çıktığına dikkati çeken Bozbey, "Bu kadar yanlış yapıyoruz ve sonra dönüyoruz 'niye yağmur yağmıyor' diyoruz. Biz eğer yeşili yok edersek çölleşeceğiz demektir yağmur da yok hiçbir şey yok demektir. Onun için sevgili çiftçilerimizden bunu özellikle istiyorum, yangınları önlemek zorundayız. Önlem için sorumluluklarımızı bilip sorumluluklarımızla hareket edip üstelik de uyarı görevimizi yaparak bu yangınları çok daha aza indirebileceğimize inanıyorum." ifadesini kullandı.

Bozbey, günde ortalama 14-15 dakikada bir yangın ihbarı aldıklarını belirterek, gelecek için herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapmasının önemine işaret etti.