İBB’ye 5. Dalga operasyonu başlatıldı. Aralarında çok sayıda CHP’li belediye başkanı sabaha karşı gözaltına alındı.
CHP’li belediyelere yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında bu sabah yeni bir operasyon başlatıldı. Başsavcılık, dört ayrı dosya üzerinden yürütülen soruşturmalar çerçevesinde toplam 47 kişi hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı alındığını duyurdu. Gözaltı kararı verilen isimler arasında, aralarında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün de bulunduğu çok sayıda belediye başkanı var.
Soruşturmada ismi geçenler arasında, CHP eski milletvekili Aykut Erdoğdu, İBB iştiraklerinden AĞAÇ A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas ve İSFALT Genel Müdürü Burak Korzay da bulunuyor. Ayrıca Beşiktaş, Avcılar ve Büyükçekmece belediyelerinde üst düzey görevlerde bulunan bazı yöneticilere yönelik de gözaltı kararları verildi.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ
Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görevli bazı isimlere yönelik inceleme başlatıldı. Bu kapsamda, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Alican Abacı, Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mandacı ve Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Can Özdemir’in de aralarında olduğu 11 kişi hakkında adli işlem yürütülüyor.
ARAM VE EL KOYMA KARARI
Soruşturma kapsamında, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı’nın da aralarında bulunduğu 5 kişi için arama, el koyma ve gözaltı kararı çıkarıldı.