Basın mensuplarıyla göl kıyısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Orhangazi ilçe Başkanı Ender Teke, Orhangazi’de yaşanan sorunları ve İznik Gölü’nün suyunun çekilmesini TBMM’de ve büyükşehir meclisinden gündeme getirmeye çalıştıklarını söyledi. İlçenin hızla vizyon kaybettiğini dile getiren Teke, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın kentte hiçbir değer katmadığını belirtti. Göl kenarında otopark ve işportacılardan kaynaklanan sorununun vatandaşı canından bezdirdiğini anlattı.

“ GÖL NEFES ALAMIYOR”

CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke, Orhangazi’de yerel yönetimin vizyonu olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Turizm, sanayi ve tarım gibi alanlarda vizyonumuz yok. Turizm alanında yamaç paraşütü için bir alan var ama biz bunu değerlendiremiyoruz. Orhangazi 81 bin nüfusuyla büyük bir ilçemizdir. Orhangazi’nin turizm, sanayi ve tarım alanında öne çıkmadığı bir gerçek. Ayrıca gelecek planlamasında da bu gibi alanlara yer verilmiyor. Beldeler ve köyler ilçemizin mahallesi oldu. Bu yüzden Orhangazi’de ah vah demeden planlamanması gereken onlarca sorun var. Seçenek ve donatılarımız çok fazla ama bunları yapabilecek çalışkan insanımız yok, bizim bunlara ihtiyacımız var. İznik Gölü’nde plansızlıktan, açık kanallardan kaynaklanan ve kaçak kullanımdan meydana gelen su kaybı var. Zirai ilaçlamalar, aynı zamanda arıtma yetersiz olduğu için kirlilik daha da artıyor. Dolayısıyla balık ölümleri çoğalıyor, göl nefes alamıyor” dedi.

“BELEDİYE SINIFTA KALDI”

AK Parti'li Orhangazi Belediyesi'nin ilçeye hizmet noktasında sınıfta kaldığını hatırlatan Teke, “Geçtiğimiz günlerde Bursaspor basketbol takımımız büyük bir başarıya imza attı. Final maçı için, Bursa’nın birçok noktasında dev ekranlar kuruldu. Dev ekran atılımı ise tek Orhangazi’de olmadı. Bursasporlular Derneği ile iletişime geçtik. Onlar da meğer belediyeden bekliyorlarmış. Parti olarak hemen ekran arayışına girerek, ekranı bulduk. Bursaspor’un basketbol maçının Orhangazi’de de izlenmesini sağladık. Orhangazi Belediyesi bu etkinliğe hiçbir katkı sağlamadı. İlçemizde, amatör spor kulüplerine destek olmayan, mahalle muhtarlarının internet aboneliklerini iptal eden bir belediye anlayışı var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; eleştirel muhalefet değil, yapıcı bir parti olacağız dedik. Öğrencilerimiz yurt konusunda burada çok sıkıntı yaşıyor. Onlara yardım ederek, burs konusunda gerek iş insanlarından, gerekse de kendi çapımızda elimizden geldiğince destek sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın

“HALKA DOKUNMADILAR”

"Orhangazi Belediyesi, Bursa’nın en borçlu belediyesidir. Bu olay çerçevesinde halk serzeniş içerisinde. Orhangazi Belediyesi kamu kurumu olmasına rağmen bu zamana kadar hiçbir şekilde yatırım yapmadı. Borcu döndürebilmek için gelir elde etmek gerekiyor. Belediyenin şu an 80 milyon küsur borcu biliniyor. Biz çocuklara park kazandırdık. Elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanıyoruz. Pandemiyle birlikte 2 buçuk yılımız iyi ya da kötü geçti. Bu süreçte Belediye kamu kurumu olması gereken yerde, halka dokunmadı. Biz CHP olarak bu süreçte vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıttık, birçok pazar yerine dezenfektan stantları kurduk. Bununla yetinmeyip, insanlara gıda ihtiyaçlarında bulunarak, onlarla köprü bağımızı güçlendirdik. Orhangazi’de BESAŞ ekmek satılmıyor. İnsanlar ekmeye ulaşamıyor. Ekmeğin ilerleyen günlerde 4 liraya yükseleceği söyleniyor. Belediyenin sosyal anlamda halka destek olması gerekiyor” diye konuştu.

Teke, girdi maliyetlerinin artmasından dolayı Orhangazi’de tarım yapanların sayısında azalma olduğunu söyledi, zeytin ağaçlarını söken bazı çiftçilerin kivi üretimi yapmaya başladığına dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi