Yıllarca çalışıp emekli olanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi açıkladı. Bakanlar kurul toplantısının ardından müjde verildi. Çifte zam yapılacağı duyuruldu. Kurban Bayram öncesi para artışları yapılacak.

Emeklilere çifte zam yapılacağı duyuruldu. Emeklilere çifte zam müjdesi verildi. Az önce haberi verildi.  

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4,5 saat süren kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan 19.30 sularında kameralar karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ekonomi vardı. Seçim sonuçları için Tüm Türkiye’ye teşekkür eden Cumhurbaşkanı, oldukça kapsayıcı bir konuşmada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en önemli müjdesi ise emekliler için geldi. Emekliye bayram öncesi müjdeyi duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan çifte zam geleceğini bildirdi. Hem bayram ikramiyesi Hem de emekli maaş zammı bayramdan önce açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika emekli maaş zammı ve bayram ikramiyesi zammı açıklamaları haberimizde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe’de yeni bakanlardan oluşan kabineyi topladı. Kabine toplantısı dört buçuk saat sürdü. Toplantının hemen ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Yüzyıl ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ekonomi vardı. Ekonominin toparlanması için gereken adımların atılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ayrıca emeklilere de erken müjde verdin. SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ve EYT emeklisi bu habere çok sevinecek. Çünkü çifte zam Bayram öncesinde açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliye müjdeleri haberimizde…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİYE ÇİFTE MÜJDE

Bugün yapılan kabine toplantısı sonrasında Saat 19.30 sularında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye müjde üstüne müjde verdi. Bayram ikramiyesi zammı ve emekli maaş zammı ile ilgili açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı hem Bayram ikramiyesine Hem de emekli maaşlarına zammın Bayram öncesinde açıklanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı, emeklilere beklenen zam oranları ile ilgili bir değerlendirme yapmasa da tahminler gelmeye başladı.

Emekli bayram ikramiyesi zammı ile ilgili tahminler 3000 TL olacağı yönünde. En düşük emekli maaşı ise 10.000 TL'ye kadar yükselebilir. 7500 TL ve üstü maaş alan emeklilere kademeli zam yapılacak. En az %45 olacak olan zam oranı artabilir.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA GELİŞMESİ

Kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı ile ilgili de yeni açıklama yaptı. Seçim öncesi asgari ücretle yazan sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm sözlerinin arkasında olduğunu belirterek Haziran ayının son haftasında asgari ücret tespit komisyonunun toplanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre asgari ücret tespit Komisyonu Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra toplanacak. Asgari ücret zammının Temmuz ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

Editör: Bilal Kayaaltı