Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan memurlara müjde geldi, Erdoğan imzaladı. Memur ve emekli maaşlarına süper artış olarak değerlendirilen 3’lü zam geliyor. Flaş yeni zam oranları…

Emekliler ve memurlara erken bayram müjdesi Erdoğan’dan geldi. Maaşlara süper zam duyuruldu.

Memur ve emekli maaşlarına rekor zam geliyor. Temmuz ayında uygulanmaya başlayacak olan memur ve emekli maaşları için bu sabah yeni haberler geldi. Enflasyon farkı, refah payı ve seyyanen zam ile üçlü zam artışı yapılacak. Ayrıca memurlar için kira yardımı da geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sabah güzel haberi verdi. Emekliler hem maaş artışı alacak hem de bayram ikramiyesi artışı. En düşük emekli maaşının 7.500 TL'den 10.000 TL'ye çıkarılması için çalışmalar başlarken Bayram ikramiyesinin de 3.000 TL olacağı yönünde iddialar gündemde. Peki, memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam geliyor? Emeklilik zammı ve memur zammı son durum ne? Maaş zamlarında Masadaki yeni rakamlar ve son dakika bilgileri haberimizde…

Emekli ve memura ek zam son dakika gelişmeleri devam ediyor. Emekli ve memur maaş zammı Temmuz ayında yeniden belirlenecek. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon verisine ek olarak memur ve emekliye seyyanen zam ve refah Payı da eklenecek. Yani emekliye zam ve memur maaşlarına zam üçlü olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni düzenlemeler için devreye girdi. Emekliye zam düzenlemesi sonrası yeni Maaşlar da merak konusu oldu. Memur ve emekliye sürprizler de var. Memura kira yardımı geliyor emekliye ise bayram ikramiyesi zammı. Peki, emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? Emekli ve memur maaş zammı kaç TL olacak?

EMEKLİ VE MEMURA MÜJDELER PEŞ PEŞE GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde Malatya'da halka hitap etti. Seçime 2 gün kala Erdoğan'dan emekli ve memura güzel müjdelerde verildi. En düşük emekli maaşı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayında en düşük emekli maaşının 7500 TL'ye Bayram ikramiyesinin ise 10.000 TL'ye yükseldiğini hatırlattı. En düşük emekli maaşı ve Bayram ikramiyesine yeni zam için talimat verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde Bayram ikramiyesinin artacağını dile getirdi. Ayrıca en düşük emekli maaşının daha yükselmesi için çalışmalar başladı.

emekli-memur-maas-zammi-2.jpg

MEMUR MAAŞLARINA 3'LÜ ZAM FORMÜLÜ

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada memur maaş zamları içinde yeni müjdeler vermişti. En düşük memur maaşının Temmuz ayından itibaren 22.000 TL'ye yükseleceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üst kademedeki memurların maaşlarının artması için de yeni düzenlemenin Yolda olduğunu dile getirmişti. Memur maaşlarına yapılacak olan artışla ilgili de detaylar ortaya çıktı. Memur maaşlarına üçlü zam şu şekilde yapılacak:

Enflasyon farkı + Toplu sözleşme zammı

Refah payı

Seyyanen artış

Memura kira yardımı

Yani temmuz ayından itibaren hem memurun hem de emeklinin yüzü gülecek. En düşük memur maaşının 22.000 TL olması beklenirken Memurlara verilecek diğer maaşların ise en az 33.000'ye yükseleceği tahmin ediliyor. En düşük emekli maaşının ise 10.000 TL civarında olacağı konuşuluyor.

TEMMUZ ZAMMININ ŞİFRELERİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında temmuz zammı için çalışmalar başladı. Zam şifreleri de ortaya çıktı. Temmuz zammı yapılırken göz önünde bulundurulacak maddeler şöyle oldu:

Enflasyon farkı ve refah payı ile maaşlar belirlenerek alım gücü yükseltilecek

Maaşlara vergi düzenlemesi yapılarak çalışanların gelirleri artırılacak

Kamu işçisine verilen zam oranı enflasyon rakamlarının yanında önemli bir referans olacak

Büyümeden taviz vermeden enflasyonu baskılayıcı tedbirler alınacak ve artan alım gücü korunacak

Sosyal devlet anlayışını güçlendiren yasal düzenlemeler yapılacak

Editör: Bilal Kayaaltı