Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliyi sevindiren adımı attı. Erdoğan, deprem bölgesinde açıkladı. Emekliye hem maaş zammı hem de ikramiye zammı yolda.  2’li zam müjdesi haberde…

Cumhurbaşkanından emekliye 2 müjde bir arada! Hem maaş zammı hem ikramiye zammı yolda. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Malatya'da halka seslendi. 28 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala deprem bölgesine ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajları arasında maaş zamları da vardı. Binlerce kişinin desteklediği ve dinlediği Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk müjdesini emeklilere verdi. Üstelik cumhurbaşkanından emekliye çifte müjde geldi. Emekli maaşı alan vatandaşlar bu habere çok sevinecek çünkü hem maaş zammı hem de ikramiye zam mı geliyor. Üstelik de bayram ikramiyesi zammı için 1 yıl beklemeye gerek yok. Kurban bayramından önce ikramiye zammı yolda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye sevindirecek son dakika zam açıklamaları haberimizde…

Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs seçimleri öncesi miting yapmayacağını ve deprem bölgesini ziyaret edeceğini duyurmuştu. Kahramanmaraş ve Hatay'ın ardından bugün de Erdoğan'ın ziyaretleri Malatya'da devam etti. Önce çadır kentleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan hemen ardından da vatandaşlara Seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ise emekli maaş zammı vardı. Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşına zam açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük maaşların 7.500 TL'ye yükseldiğini duyurmuştu. Bunu hatırlatan Cumhurbaşkanı, bu rakamın daha da yukarıya çıkması için gerekli talimatları verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeleri arasında aynı zamanda bayram ikramiyesi alma müjdesi de vardı. Yani emekliye çifte müjde bekliyor. Hem maaş zammı hem de bayram ikramiyesi zammı yolda.

CUMHURBAŞKANINDAN MALATYA'DA ZAM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Malatya'da vatandaşlarla bir araya geldi. Çadır kentlere yaptığı ziyaretler sonrasında Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Geçici Konaklama Merkezini ziyaret eden Erdoğan burada vatandaşlara seslendi. Depremzedelere konutlarının en kısa sürede teslim edileceği sözünü veren cumhurbaşkanının gündeminde emekli maaş zammı da vardı. Milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılacak olan artışın Temmuz ayında olacağını ancak bir de bayram ikramiyesi sürprizi olabileceğini söyledi.

EMEKLİYE ÇİFTE ZAM MÜJDESİ GELDİ

Malatya'da vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan emekliye çifte zam müjdesi geldi. Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşının 5500 TL'den 7.500 TL'ye yükseldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli vatandaşlara Temmuz ayında bir artış daha geleceğini söyledi. Bu konuda talimatları verdiğini de belirten cumhurbaşkanı, Ayrıca bayram ikramiyesi içinde müjdeyi duyurdu.

Emekli bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesinde ₺2.000 olarak belirlenmişti. Ancak Kurban Bayramı yaklaşırken emekliye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni bir müjde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada Bayram ikramiyesinin de yukarı çekilmesi için talimat verdiğini söyledi. Buradan yola çıkacak olursak Kurban Bayramı öncesinde emekli Bayram ikramiyelerine de artış gelecek gibi görünüyor.

Editör: Bilal Kayaaltı