Kim olursak olalım ölüm bizi yakalayacak, bundan kaçış yok. Tıpkı Hz Peygamber’e, yüzlerce yıl yaşayan Hz Süleyman’a ve Firavun sarayında büyüyen Hz Musa’ya uğradığı gibi.

Lafı evelemeye, o kızacak, bu darılacak diyerek yumuşatmaya gerek yok.

Bir gün “o” gerçekle yüzleşeceğiz. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret artışını açıklayacağı Dolmabahçe’deki ofisinde hazırlanan uzun masaya gelirken ağır adımları, ceketinin düğmelerini açarken zorlanması, yüzüne yansıyan yorgun halini karşısında oturan Fahrettin Altun fark edemese de, dikkatli gözler gördü.

Tabi kimse, bir gün sonra gerçekleşecek olan Bursa ziyaretinde acayiplikler yaşanacağını aklından bile geçirmedi. Cumhurbaşkanı, şehrimize gelmesine saatler kala programın iptal edildiği duyuruldu.

Böyle bir durum zuhur edince de, çeşitli iddialar ortaya atıldı. Şehit cenazesi ile çakışan açılışlar, mitinge ilginin az olması, Erdoğan’ın programın zayıflığına tepki göstermesi vs…

Aslında AK Parti için miting meydanlarını doldurmak, hele hafta sonu olması, bayram atmosferine girmiş olsak bile çok basit bir organizasyon.

Bunu, çatlayan, patlayan asfaltları günlerce onarmayı, tamir etmeyi unutan Büyükşehir Belediyesi’nin iki gün içinde 20 günde bitecek işleri başarmasıyla bir kez daha gördük.

Diğer yandan şehit cenazesiyle örtüşen açılışlardan dolayı Cumhurbaşkanı erteleme yapmaz. Hatta programların saatlerinde aksamalar olsa bile cenaze merasimine katılır, gönül alır, puan toplar.

Kısacası,

Ne olursa olsun, AK Parti’nin elinde bulunan en kritik şehir Bursa ziyaretini Recep Tayyip Erdoğan iptal etmezdi.

Peki, ne oldu da, bir hafta öncesinden onaylanan program iptal edildi?

Cumhurbaşkanının yaşı ilerliyor. Her Allah’ın günü canlı yayınlar, yurt içi yurt dışı geziler, toplantılar, kabuller, buluşmalar, mitingler, açılışlar, buna can dayanmaz, can…

Geçen gün bir iş insanı şöyle bir çıkışta bulundu, “Allah geçinden versin, Cumhurbaşkanımız canlı yayında fenalaşmasından korkuyorum, ekran başında kötü haberi almaktan, ölümden endişeleniyorum. Her gün canlı yayınlarda açıklamalar yapıyor, yaşı da bir hayli ilerledi” demişti.

Sonuç itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her fani gibi rahatsızlandı. Doktorları da yaşanabilecek üzücü komplikasyonlara karşı tedbir aldı ve Bursa buluşması iptal edildi.

Tabi onca hazırlık, T2 hattı üzerinde yapılan hummalı çalışmalar, Gökdere’nin süslenmesi, direklere asılan bayraklar, Erdoğan posterleri, pankartlar, medyaya verilen ilanlar, sosyal medya duyuruları Cumhurbaşkanının sağlığının bozulmasından dolayı boşa çıktı.

Mesela şöyle diyenler de oldu, “Erdoğan ve ekibi teknolojinin tüm imkanlarından en üst seviyede faydalanıyor, en azından İstanbul’dan Bursa’daki açılışlara katılsaydı, teşkilata moral verseydi olmaz mıydı?”

Demek ki Cumhurbaşkanının fiziki durumu, sağlığı, bu şekilde bile halkın huzuruna çıkacak durumda değildi.

Baksanıza iptalin ardından apar topar Bursa’ya gelmek için yola çıkan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ı taşıyan helikopterin pilotu, Bilecik semalarında rahatsızlandı ve ikinci pilot kente acil iniş yaptı, ardından şehrimize geldi.

O zaman şu gerçeği hatırlamak zorundayız, biz faniyiz, hastalık da, yaşlılık da, ölüm de bizlere uğrayacak, kim olursak olalım!bilecik