Bayram ikramiyelerine zam geldi, emekliler sevinecek. Müjdeyi Erdoğan verdi.

Emekli bayram ikramiyesinde yeni gelişme gündemi çalkaladı. Bayram ikramiyesine zam geldi. Emekliler bu habere sevinirken asıl çarpıcı açıklama ise  Erdoğan’dan geldi. Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri de duyuruldu. O tarihten itibaren zamlı bayram ikramiyesi emeklinin hesabına yatacak. 6000 TL Kurban Bayramı ikramiyesi iddialı gerçek çıktı. Emekliler bu habere sevinirken yeni açıklama da hemen ardından geldi. Peki, zamlı bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte zamlı Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri ve son dakika gelişmeleri…

Ak parti hükümeti, 2018 yılında emekli vatandaşlara çok önemli bir sürpriz yapmış, dini bayramlar öncesi bayram ikramiyesi ödemelerine start vermişti. Uygulama başladığı günden bu yana Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde emekli vatandaşlara maaşa ek bayram ikramiyesi ödemesi sağlanıyor. Hükümet dini bayramlar yaklaşırken yeni bayram ikramiyesi miktarını duyuruyor. 2023 yılında genel seçimlerin de etkisi ile emekli vatandaşlara bir çok zam müjdesi verildi. Bu müjdelerden biri de bayram ikramiyesi oldu. Geçtiğimiz yıl 1100 TL olan bayram ikramiyesi bu yıl Ramazan Bayramı öncesinde 2000 TL’ye yükseldi. Ancak seçimlerin 2. Tura kalması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emekliler için çok önemli yeni açıklamalar geliyor. Emekli zammı 2023 haberleri sonrası şimdi de müjde bayram ikramiyesi için oldu. Bayram ikramiyesi 6000 TL oluyor. Kurban Bayramı öncesi zamlı ödeme yapılacak. Üstelik ödeme tarihleri de netleşti.

emekli-bayram-ikramiyesi-3.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 6000 TL OLUYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Tura kalması ile beraber yeni haberler de gelmeye devam ediyor. Özellikle maaş zamları gündemden düşmezken bu defa güzel haber emekli bayram ikramiyesi için oldu. Kurban Bayramına doğru geri sayımın başladığı bugünlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 milyona yakın emekliye büyük müjdeyi duyurdu. Emekli bayram ikramiyesinde yepyeni dönem başlıyor. Emekliler seçim müjdeleriyle resmen ihya olacak. Çünkü 28 Mayıs seçimleri öncesinde emekliye dev müjde verildi. Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi tam 6000 TL oluyor. SSK, BAĞ-KUR 4C ve EYT emeklisi fark etmeden tüm emekliler Kurban Bayramı öncesinde zamlı bayram ikramiyesi alacak.

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Üstelik zamlı Kurban Bayramı ikramiyesi için ödeme tarihleri de netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşan seçimler öncesinde emekliye müjde verdi. Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri az önce açıklandı. Bu yıl Kurban Bayramının 1. Günü 28 Haziran’a denk geliyor. Bayram ikramiyesi ödemeleri ise bayramdan bir hafta kadar önce hesaplara geçiyor. Yani Kurban Bayramı ikramiyesinin en geç 15 Haziran tarihinde emeklilerin hesaplarına yatması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2023 SON DAKİKA

Emeklilerin seçim öncesi gündemlerinden biri de emekli maaş zammı. Normal şartlarda emeklilere her 6 ayda bir enflasyon oranında zam uygulanıyor. Ancak bu yıl seçimlerin de olması nedeniyle zam erken gelebilir. Özellikle 28 Mayıs seçimleri öncesi emekliler Ak parti hükümetinden bir oran açıklamasını bekliyor. Kulislerde dolaşan iddialar da var. İddiaya göre en düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye yükselecek. Bu maaş üzerinden diğer emeklilere de yüzde 45 zam yapılacak. En net açıklamayı Cumhurbaşkanı yapacak.

Editör: Bilal Kayaaltı