Yaşanan hayat pahalılığı, zamlar ve enflasyon birçok vatandaşın canını sıkıyor, ev geçindiremez duruma düşürüyor. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala devlet, kurban alamayacak olanlara destek ödemesi yapacak. Başvuran insanlara maddi destek verilecek. İşte detaylar…

Devlet, kurban kesemeyenlere destek olacak. Açıklama şimdi yapıldı. Maddi durumu  iyi olmayanların bütçelerini rahatlatmak  için adım atıldı.

Yetkililerin açıklamalarına göre, dar gelirli ve düşük gelirli ailelere Kurban Bayramı'nda 700 TL değerinde gıda yardımı sağlanacak. Bu yardımlar, ihtiyaç sahibi ailelere 3294 sayılı kanun kapsamında dağıtılacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvuran vatandaşlar, durumlarını bildirerek gıda yardımından faydalanabilecekler. Vakıflara gidemeyenler ise e-Devlet üzerinden kolaylıkla başvuru yapabilecekler.

Bu yardımdan faydalanabilmek için başvuru yapan ihtiyaç sahiplerinin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, muhtaçlık sınırının altında olmak veya herhangi bir gelire sahip olmamak, Muhtaçlık Belgesi almış olmak ve başvuruyu e-Devlet veya Açık Kapı internet sitesi üzerinden yapmak bu şartlar arasında yer almaktadır.

Ancak dar gelirli aileler tarafından yardımdan kimlerin faydalanamayacağı da merak edilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamasına göre, hiçbir geliri olmayanlar, sosyal güvencesi olmayanlar, 65 yaş üzerinde ve geliri olmayanlar, engelli ve çalışamayanlar, muhtaçlık sınırının altında olanlar, evde yaşlı birine bakmak zorunda olan işsiz kişiler, afet bölgesindeki afetzedeler ve eşi vefat etmiş ve işe sahip olmayan dul kadınlar gıda yardımından faydalanabilecekler.

Başvuruları kabul edilebilmek için başvuru şartlarını sağlayan kişilerin doğru ve eksiksiz bilgi vermesi oldukça önemlidir. Başvuru onaylandıktan sonra ilgili kurum tarafından bilgilendirilen kişiler, 700 TL değerindeki yardım tutarını rahatlıkla kullanabilecekler.

Editör: Bilal Kayaaltı