Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ile ilgili meclisten son dakika kararı çıktı. Bayram ikramiyesi miktarı güncellendi, yeni ödeme 8 bin TL olarak yapılacak.

İ K R A M İ Y E2

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihlerini takip ediyor. Bu yıl hükümet tarafından belirlenen bayram ikramiyesi miktarı 3000 TL olmuştu. Ancak meclis kararıyla bayram ikramiyesi miktarı değişti. Kurban Bayramı’nda ödenecek yeni ikramiye 8000 TL’ye yükseldi. Peki kimler Kurban Bayramı ikramiyesini zamlı alacak? Yeni bayram ikramiyesi kimlere ödenecek?

HİSER Projesi firmalara ufuk açıyor HİSER Projesi firmalara ufuk açıyor

Milyonlarca emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ödemeleri için geri sayıma geçti. Bugün yapılan kabine toplantısından hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bayram ikramiyesi ödeme takvimini duyurması bekleniyor. SSK Bağ-Kur, memur emeklisi 16 milyon kişi bayram ikramiyesi ödemesi alacak. Ancak bayram ikramiyesi ile ilgili sevindirici yeni bir gelişme daha yaşandı. Meclis kararıyla bayram ikramiyesi miktarı güncellendi. O ilde yaşayan emeklilere 8000 TL ikramiye ödenecek.

İ K R A M İ Y E

Milyonlarca emekliliğin geçim sıkıntısı bugünlerde sık sık konuşulan konular arasında yer alıyor. Emekliler maaşlarında iyileştirme için temmuz ayini bekliyor. Bir yandan da Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi ödemeleri merakla takip ediliyor. Hükümet bu yıl emeklilere 3000 TL bayram ikramiyesi ödenmesine karar vermişti. Ancak o ilde yaşayan emekliler daha şanslı oldu.

Adana’nın Ceyhan Belediyesi meclis kararıyla emekli bayram ikramiyesi miktarını arttırdı. Belediye Meclisi’nden alınan karar doğrultusunda kentte yaşayan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi emeklilere 5000 TL ek ikramiye ödemesi yapılacak. Yani Adana Ceyhan’da yaşayan emekliler 8000 TL’lik ikramiye almış olacak. 

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre 8000 TL bayram ikramiyesi ödemesi kentte yaşayan dar gelirli emeklilere verilecek. 10.000 TL maaş alan emekliler, bayram ikramiyesi için belediyeye giderek başvuru yapabilecek. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi bir emekliyseniz hemen kentteki belediyeye giderek başvuru işlemlerinizi tamamlayabilir bayram öncesi 5000 TL ilave ikramiye alabilirsiniz.

Editör: Bilal Kayaaltı