Hiç tanımadıkları insanların mahalle marketine, eczaneye olan borçlarını ödeyen MÜSİAD Bursa’nın iş insanları, gönülleri fet etti.

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı İbrahim Güney ve yönetim kurulu üyeleri,  Osmangazi ilçesinde yer alan Fatih ve Dumlupınar mahallelerinde tespit edilmiş bakkallara ve 2 eczaneye giderek, borçlarını maddi yetersizlikler nedeniyle ödeyemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarını kapattı.

BAKKAL VE ECZANE BORÇLARI KAPATILDI

Osmanlı'da en önemli geleneklerden biri olan Zimem Defteri uygulaması geleneğinin yaşatılmasının önemine değinen MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı İbrahim Güney,  “Borçlarını ödeyemeyen, darlık içinde olan kardeşlerimizin borçlarının ödenmesi geleneği olarak ifade edilen Zimem Defteri geleneğini MÜSİAD olarak sürdürüyoruz.  Her Ramazan ayında MÜSİAD Bursa olarak, ihtiyaç sahibi mahallelerde oturan kardeşlerimizin bakkallarda ve eczanelerde ki borçlarını ödüyoruz. Onların bizim ödediğimizden haberi yok.  Muhtar sonrasında borçlarının ödendiği haberini iletiyor. Bu şekilde hem insanlarımız incinmiyor hem de yardımseverler de gönül rahatlığıyla yardımlarını yapıyor.  Destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz “ dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı