Akdeniz’de 15 Eylül itibarıyla sona eren av yasağının ardından Mersin'de balıkçılar 'vira bismillah' diyerek denize açıldı. Yaklaşık 2-3 gün süren avdan dönen tekneler, limanlara bol balıkla yanaşırken, balık pazarında tezgahlarda hareketlilik başladı. Balıkçılar, avdan dönen teknelerin bu yıl da bereketli olduğunu belirtirken, tezgahlarda barbun, sardalya, hamsi, mezgit, gümüş ve istavrit gibi Akdeniz’e özgü balıkların yer aldığını ifade etti. Fiyatların ise bolluk nedeniyle gerilediği kaydedildi.
SARDALYA, MEZGİT VE GÜMÜŞ
Mersin Balıkçılar Dernek Başkanı Adnan Polat, av sezonunun başlamasıyla birlikte bereketli günler yaşandığını belirterek, "Balıkçılarımız teknelerini hazırlayıp ağlarını onardı, 15 Eylül akşamı denize açıldılar. Şu anda bol miktarda barbun, gümüş, mezgit, sardalya, istavrit, kalamar ve karides tezgahlarda yerini aldı" dedi.
FİYATLAR DÜŞTÜ
Fiyatların oldukça uygun olduğunu vurgulayan Polat, "Barbun 400 TL’den 150-200 TL’ye düştü. Sardalya ve hamsi 100-150 TL arasında, gümüş balığı ise 150-200 TL’ye satılıyor. Bolluk nedeniyle fiyatlar geriledi. Bu fırsatı değerlendirsinler, isteyen dondurup stok da yapabilir. Omega3 açısından en zengin besin balık. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vatandaşlarımızı bu dönemde bol bol balık tüketmeye davet ediyoruz" diye konuştu.