Son 40 yılın en yüksek yağışını alan Şanlıurfa’da altyapı iflas etti, yollar suyla doldu, köprülü kavşaklar göle döndü. Bazı çadır kentleri su bastı, depremzedeler perişan oldu. Adıyaman selden etkilendi, çadırla zarar gördü. 

Deprem felaketiyle moloz yığınına dönen Şanlıurfa bu kez de sağanak yağışlarla mücadele ediyor. Kentte dün etkili olmaya başlayan yağışlar nedeniyle birçok evin yanı sıra kamu binaları ve hastaneler de sele teslim oldu.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK GÖLE DÖNDÜ

Etkili olan sağanak yağışlar yolları da kapattı. Yağışlar Abide Köprülü Kavşağı'nı tamamen su ile doldurdu. Göle dönen kavşak araçları sürüklerken suyun içerisinde mahsur kalan vatandaşları çevredeki diğer vatandaşlar kurtardı.

Şanlıurfa'yı sel aldı: Hastaneyi su bastı okullar tatil edildi Şanlıurfa'yı sel aldı: Hastaneyi su bastı okullar tatil edildi

Adeta can pazarının yaşandığı afet cep telefonu kameralarına anbean yansıdı.

NEHRE DÖNEN KAVŞAKTA ARAMA

Şanlıurfa'da Abide Köprülü Kavşağının altındaki battıçıktı selin etkisiyle nehre döndü. Balık adamlar tüple dalış yapıp arama yaptı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Sel sularıyla taşan kavşakta 2 itfaiye eri ile 4 vatandaşın sel sularına kapıldığı belirtilerken, su altı arama ve kurtarma dalgıç ekipleri arama kurtarmaya çalışması başlattı. Halen kent merkezinde sel sularına kapılan araçlar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan "Kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız var. Helikopterlerle alınacaklar var. Durum kontrolümüz altında. Çevre illerden de destek var. Can kaybının artacağına dair endişemiz var. Şehrin farklı yerlerinde dalgıçlar arama yapıyor." ifadelerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi