Mudanya ve Kestel’in ardından Aralık ayında yapılan 1'inci Olağan Kongrede il başkan adayı olan iş insanı Erman Kızılyel DEVA Partisi’nde istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Genel Merkezin liyakate dikkat etmediğini ifade eden Kızılyel, paylaşımında parti içi demokrasinin özgürlük gibi kavramların içinin boşaltıldığını belirtti.

Erman Kızılyel’in Aralık’taki kongre sürecinde il başkan adayı olduğunu açıklamasının ardından, kurucu il başkanı Serkan Özgöz ve ekibinin Kızılyel'in adaylığını engellemeye çalıştığı iddia edilmişti.

İşte Kızılyel’in istifasıyla ilgili yazdıkları:

Her taşı ve toprağına büyük bir iyi niyet ve sevgiyle bağlı olduğum ülkeme ve şehrim Bursa'ya siyaset yoluyla hizmet etmeye çalışırken katıldığım ve ilkelerine inandığım DEVA Partisinden;

Parti il başkanının ve Genel merkezin klasik Türkiye siyasetinin sorunlarından olan ve yeni bir partinin çok dikkat etmesi gereken liyakat ,parti içi demokrasi, özgürlük gibi kavramları içselleştirememeleri ,eylem ve söylemlerinin çelişmesinden dolayı İSTİFA kararı aldım.

Yürüdüğüm bu yolda bana eşlik eden ve bana inanan ekibime teşekkür ediyor; Bursa ve Ülkeme hizmetten onur duyduğumu ve bu hizmete devam edeceğimi tüm Bursa kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Saygılarımla

ERMAN KIZILYEL

Editör: Haber Merkezi