Bazıları siyaset yaparak vatandaşın derdinle dertlenmek yerine, kendilerini pazarlamakla meşgul.

Böyle olunca da, yerelde yaşanan sorunlar samimi olarak gündeme gelmiyor.

Mesela, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı olarak atanan, ardından yapılan kongrede seçilen Serkan Özgöz, toparlayıcı gibi gözükse de, teşkilatı patron havasında yönetmeye çalışması, partide kopuşlara denen oluyor.

Ama,

AK Parti’yi millete hizmet edemediği için sabah akşam eleştiren, milyonluk reklamlarla algı oluşturan Ali Babacan, Bursa’da yaşananları umursamıyor.

Geçenlerde karşılaştığım,

DEVA Bursa’dan Özgöz’ün anormal hareketlerinden dolayı ayrıldığını söyleyen bir yöneticinin sözleri dikkat çekici:

“Burası Burak Dalgın ile akrabası Serkan Özgöz çiftliğine dönüştü. Kendileri çalıp oynuyorlar. Sadık Kutlucan’ın maddi katkılarıyla bu şahsiyetler iktidara yürüdüklerini sanıyorlar.”

***

Şimdi sıkı durun,

Yaklaşık 6 önce DEVA Partisi Kestel İlçe Başkanı olarak atanan Serkan Tekyıldık, İl Başkanı Serkan Özgöz’ün yüzüne gülüp, arkasından nasıl hançerlediğini anlattı.

Tekyıldık, “Özgöz 17.11.2022 tarihinde yapılan ilçe başkanları toplantısında, bana ilçe kongremizi yapabilmemiz için yetki verdi. 25.12.2022 dün “Pazar günü” kongre kararı aldık. Ancak, kongreden bir gün önce gece, yerime aday gösterilip ertesi gün seçilen ilçe başkanı yanıma geldi. Bana adaylıktan çekilmem konusunda telkinde bulundu. Yaşadığım kısa süreli şokun ardından Serkan Özgöz’ü ısrarlı aramalarıma rağmen telefonu açma cesaretinde bulunmadı. Kongrenin yapılacağı sabah ise, Teşkilat Başkanı Sadık Kutlucan ile Seçim İşleri Başkanı Muhammet Gül, benimle görüşmeye geldiler. Gül bana, Kestel’de yetersiz olduğumu ama istifa etmememi ve beni il yönetiminde değerlendireceklerini söyledi. Ben de kendilerine, ‘siz benimle dalga mı geçiyorsunuz, hem yetersiz bulduğunuzu belirtiyor, sonrasında da üst kademede bana görev vereceğinizi söylüyorsunuz’ diyerek tepki gösterdim, kendilerini azarladım. Bundan sonra aynı yolda yürümeyeceğiz.” 

Nasıl ama süper değil mi?

Kongreye saatler kala mevcut ilçe başkanına adeta Bizans kumpası kuruluyor. 

Bu arada,

Katakulli yaptıkları Serkan Tekyıldık, hiçbir şeyden habersiz, 15 gün boyunca kongre hazırlığı ile uğraşıyor. Siyasi partileri, STK’ları, yakın çevresini, haliyle akrabalarını bile yapılacak olan seçime davet ediyor.

Sonra kendisine, “sen yok hükmündesin” deniyor.

Gerçekten bravo,

İnsan kazanmak için yola çıkan ve yüzde 1,5 oyu olan Ali Babacan’ın partisi DEVA’nın düştüğü duruma bakar mısınız?

AK Parti’deki yanlışları millete anlatan DEVA Partisi, kendi çocuklarına çelme takan, tekme vuran, gayya kuyusuna fırlatan teşkilata dönüşmüş!

Adeta kıyma makinası gibi olmuş Bursa il başkanlığı.

İçine giren ufalanıyor, Serkan Özgöz’e itaat etmeyen yok ediliyor. Çimentodan kurt çıkıyor!

Tüm bu acayiplikler karşısında DEVA’da duramam diyen Serkan Tekyıldık, kalabalık bir grupla istifa etmeye hazırlanıyor.

Bu arada Tekyıldık, Perşembe günü başına örülen çorapla ilgili basın açıklaması yapacağını, her şeyi anlatacağını belirtti. 

Son olarak,

Sahi Sadık Kutlucan ve Serkan Özgöz’ün daha önce sağlık turizminin merkezi olacağı söylenen Tabakhaneler Bölgesi’nin TOKİ’ye peşkeş çekilmesiyle ilgili suskunlukları da, ilgi çekici.